donath_ungvary

Donáth Anna édesanyjának abortuszáról értekezett az érdi Vörösmarty gimnázium tanára

donath_ungvary

Donáth Anna édesanyjának abortuszáról értekezett az érdi Vörösmarty gimnázium tanára

Ha annak idején nem születik meg a Momentum Mozgalom politikusa, akkor 2024-ben Magyarország olimpiát rendezett volna, vonja le a tanulságot a Demokrata című lapban megjelent írás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ungváry Zsolt írása augusztus 27-én jelent meg a Demokrata című lapban, azóta pedig futótűzként járta be az országos sajtót. A szerző arról mereng a fiktív történetben, amennyiben 1986-ban Donáth Anna édesanyja úgy dönt, hogy elveteti gyermekét, akkor idén nem Párizsban, hanem Budapesten rendezték volna az olimpiai játékokat.

Igaz, a Momentum volt elnöke, illetve európai parlamenti képviselője nincs nevén nevezve, de a teljes szöveget elolvasva teljesen egyértelmű, hogy kire, illetve kinek az édesanyjára céloz a publicista.

„1986 októberében egy asszony kereste fel a nőgyógyászt az abortuszra jogosító papírjával.
– Tudja – mondta az orvosnak, de igyekezett flegmán magabiztosnak tűnni, nehogy magyarázkodásnak véljék –, már van két gyerekem, egyébként is ez még csak egy sejtcsomó, a testem része, afölött pedig én rendelkezem, most nem aktuális a dolog.
– Természetesen, kedves D.-né – bólogatott a doktor, és elvégezte a beavatkozást. – Úgy nézem, kislány volt, de ennek már nincs jelentősége…”

Ezt követően Ungváry felvillantja a meg nem valósult hazai olimpia néhány emlékezetes és idealizált pillanatát, majd a következőképpen zárja az elképzelt sporteseményről szóló beszámolót:

„A záróünnepségen a második ciklusa végén járó Trump elnök barátjától, Orbán Viktor miniszterelnöktől jelképesen átvette az olimpiai zászlót. Az éremtáblázaton a kínaiak, amerikaiak és oroszok mögött a negyedik helyen végeztünk.”

Ungváry Zsolt amellett, hogy 1989 óta publikálja írásait: novellákat, elbeszéléseket, publicisztikákat a magyar sajtóban, jelenleg az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium történelem-könyvtár szakos pedagógusa is. Ráadásul tanári munkája kapcsán épp a napokban tüntette ki Aradszki András, térségünk országgyűlési képviselője és Rigó Katalin, az Érdi Tankerületi Központ vezetője.

A Demokratán található „önéletrajzában” így fogalmazza meg az íráshoz való viszonyát:

„Az írásban – a politikai publicisztikában különösen – az igazságérzet vezérel, összekapcsolódva a pedagógusi lelkületből fakadó tanítási vággyal. Elsősorban magyarként és keresztényként szeretném felmutatni azokat az értékeket, amiket az életben legfontosabbnak tartok, s amelyeket számtalan veszély fenyeget.”

Ungváry mostani írására visszatérve, a szerzőt minden bizonnyal a Momentum „NOlimpia-kampánya” ihlette meg, amit 2017-ben az akkoriban még csak kibontakozóban lévő politikai mozgalom tagjai azzal a céllal indítottak útjára, hogy népszavazást kezdeményezzenek a 2024-es nyári olimpiai játékok budapesti megrendezéséről. Ugyanakkor ezt a kezdeményezést a magyar kormány nem várta meg, hanem magától visszavonta a pályázatát.

Ettől függetlenül, azóta is sokan ezt a politikai közösséget okolják, hogy Magyarország nem rendezett olimpiát 2024-ben.

A megdöbbentő véleménycikkel és szerzőjével bővebben is foglalkozunk még, szerkesztőségünk igyekszik Ungváry Zsoltot is megszólítani az ügyben. Folytatás hamarosan!

Frissítés!

Miután az érdi tanár írása országos felháborodást váltott ki, az eredeti cikket törölték a Demokrata oldaláról, így azt  képernyőfotókon, több részletben az alábbi galériában lehet megtekinteni.

Címlap: Demokrata, Facebook/Donáth Anna belső képek: ÉrdMost, Facebook/Dr Aradszki András

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email