_DSC8119

Ezek a roncsok sem csúfítják már a várost – videó

_DSC8119

Ezek a roncsok sem csúfítják már a várost – videó

Folytatódik a roncsautók begyűjtése, a minap újabb elhagyott gépjárműveket szállítottak el a közterületről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még február 1-jén lépett hatályba az a rendelet, mely szerint a roncs- és üzemképtelen gépjárműveket tilos közterületen tárolni, minden ilyen esetben eljárást folytatnak le az üzembentartóval szemben, és a gépjárművet a városrendészet elszállíttathatja.

Ezzel pedig az önkormányzat eldöntötte, hogy véget vet az áldatlan állapotoknak, így felgyorsította a városban szanaszét hagyott roncsautók begyűjtését és megsemmisítését.

A héten volt munka bőven: végre elszállították a Teleki iskola előtt hónapok óta veszteglő teljesen összetört Volkswagen Passatot, továbbá másik három üzemképtelen gépjármű is a tréleres autó platójára került.

A munkálatok kapcsán a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője elmondta, hogy az elmúlt pár hónap leforgása alatt közel 20 autót szállítottak el a város különböző pontjairól.

„Ezek az autók nemcsak a városképet rondítják, hanem nagyon sokszor környezetszennyezőek is. Itt-ott folyik belőlük valami, így ezért is nagyon fontos, hogy ezek bekerüljenek az utcáról a telephelyünkre, adott esetben pedig tovább a bontótelepre”

– hangsúlyozta László Ferenc.

A kommunikációs vezető hozzátette, hogy a programot folytatják, szeretnének minden roncsautót eltüntetni a közterületekről. Ebben úgy tűnik, hogy a lakosság is partner, hiszen sokan jelzik az önkormányzatnak, hogy hol találhatóak azok az autók, amelyeknek nem közterületen van a helyük.

A sok pozitívum mellett van azért negatívum is, hiszen az egyik autóról már lehetett tudni, hogy el fogják szállítani, így valaki előtte a csomagtartót építési törmelékkel rakta tele, ami eléggé megnehezítette a szakemberek munkáját.

László Ferenc mindemellett azt kéri a lakosságtól, hogy segítsék az önkormányzatot azzal, hogy jelzik, honnan kell ezeket a roncsautókat eltakarítani.

Mi lesz az elszállított autók sorsa? Mihez kezd velük az önkormányzat? Erről szóló részletes cikkünk ITT olvasható.

fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email