m7_autopalya

Időszakos pályazár lesz éjszaka az M1-es és M7-es autópályán

m7_autopalya

Időszakos pályazár lesz éjszaka az M1-es és M7-es autópályán

A digitális útinformációs táblákat cserélik a szakemberek szeptember 7-én.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2024. szeptember 7-én, szombat éjjel 21 és 7 óra között az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán, illetve a kivezető szakaszt követően az M1-es autópályán, pályaoldalanként 1-1 darab változtatható jelzésképű digitális útinformációs táblát cserélnek a szakemberek. A táblák nagy mérete miatt időszakosan pályazárral is kalkulálnia kell az autósoknak, ezért is végzik éjszaka ezeket a munkákat, tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Elsőként az M1-M7-es autópálya Budapest felé bevezető szakaszán a budaörsi pihenőhely térségében lévő egység cseréje során kezdetben a belső, középső és külső sáv zárása fog megtörténni. A forgalom ez idő alatt a leállósávon és a párhuzamos gyűjtő-elosztó sávon tud haladni. Majd a tényleges beemelésnél teljes pályazár lép életbe, tervezetten körülbelül 2 x 30 perces időtartamra, ekkor csak a párhuzamos gyűjtő-elosztó sáv lesz használható.

Ezt követően az M1-es autópálya Győr felé vezető pályaoldalának 13-as kilométerszelvényénél lévő kijelző esetében az M1-M7 szétválásától a munkálatok teljes ideje alatt pályazárat alkalmaznak a szakemberek. Ez idő alatt a Budapestről kivezető szakaszon az M7-es autópályán kell tovább haladnia a közlekedőknek, majd onnan az M0-ás autóút érintésével vissza tudnak térni az M1-es autópályára. A terelőutat sárga hátterű figyelmeztető táblákkal fogják jelezni az autósoknak a közútkezelők.

A Magyar Közút a közlekedők türelmét és megértését kéri, továbbá arra biztatja a járművezetőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Címlapkép: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email