bekescsaba_gyilok_megemlekezes

Vádat emeltek az érdi késes gyilkos ellen

bekescsaba_gyilok_megemlekezes

Vádat emeltek az érdi késes gyilkos ellen

Egy éve Békéscsabán ölt a 28 éves érdi férfi.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról az ÉrdMost is beszámolt, 2023 augusztusában egy érdi fiatalember több késszúrással megölt egy 53 esztendős helyi lakost, aki nem mellesleg a magyar ökölvívó-válogatott korábbi edzője volt. A meggyilkolt Szabó Sándor biztonsági őrként dolgozott egy békéscsabai hotelben, ahol az érdi férfi szállóvendégként tartózkodott, amikor a tragédia megtörtént.

A tragédia helyszíne

Az eset körülményei nagyjából már eddig is ismertek voltak, de most az ügy vádirata is napvilágot látott, amiből minden apró részletet megismerhetünk, derül ki a Behír nevű békéscsabai hírportál tudósításából.

„A későbbi tettes az elfogyasztott ital hatására hangoskodni kezdett, illetőleg agresszívan lépett fel a felszolgálókkal szemben és szidalmazni kezdte az egyik pincérnőt, amikor az nem akarta kiszolgálni. A pincérnő ezért megkérte a szálloda recepciósát, hogy hívja oda a hotel biztonsági feladatait is ellátó alkalmazottját, egy 53 éves békési férfit”

– fogalmaz a vádirat.

A biztonsági őr nem sokkal később meg is érkezett a helyszínre, és némi szóváltást követően dulakodni kezdett a hepciáskodó vendéggel, aki egy ütésváltást követően többször is megszúrta a harcművészetekben is járatos középkorú férfit, majd elmenekült.

Szabó Sándor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentők ugyan kórházba szállították, de nem sokkal később elhunyt. A vádirat alapján: „a sértett halálát a metszett és szúrt sérülésekkel összefüggő heveny vérveszteség okozta”.

A meggyilkolt Szabó Sándor

A tettes aztán másnap mégis feladta magát a rendőröknek, így megkezdődhetett az eljárás vele szemben.

A Békés Vármegyei Főügyészség most, egy évvel később emberölés bűntette miatt emelt vádat a 28 éves büntetlen előéletű érdi férfi ellen. Társát, egy 46 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő budapesti illetőségű férfit is meggyanúsítottak, akinek bűnpártolás miatt kell majd a bíróság előtt felelnie.

A főügyészség ugyanakkor azt is indítványozta, hogy hosszabbítsák meg a 28 esztendős férfi letartóztatását. Azt is szeretnék elérni, hogy – függetlenül attól, beismerik-e vagy sem, amit elkövettek – mindkettejüket végrehajtandó börtönbüntetésre ítéljék, egyúttal tiltsák el őket a közügyek gyakorlásától is.

Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

Fotó: Facebook/Magyar Ökölvívó Szakszövetség, RTL képernyőfotó

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email