érdiek az országos gyermek bajnokságon

Taroltak a tizenéves érdi úszók, egyéni csúcsok is születtek

érdiek az országos gyermek bajnokságon

Taroltak a tizenéves érdi úszók, egyéni csúcsok is születtek

Tizenegy érmet gyűjtöttek az Érdi Vízisport Kft. úszói a hódmezővásárhelyi országos gyermekbajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda látta vendégül hazánk 13-14 éves korosztályának legjobbjait július második felében. A négy versenynap során mintegy ezernyolcszáz rajtot láthattak a nézők, ami azt mutatja, hogy népes mezőny gyűlt össze a szezon egyik legfontosabb megmérettetésére. 

Az érdi csapatból Szaniszló Bence bizonyult legeredményesebbnek, aki egymaga hat dobogós helyezéssel zárta az alföldi ob-t. Mind a hat kategóriában, amelyben rajtkőre állt, az első háromban végzett. Országos bajnoki címet nyert 200 méter gyorsúszásban, ezüstérmes lett 50 m gyorson, továbbá 100 és 200 m háton. Bronzéremnek 100 m pillangón és 100 m gyorson örülhetett.

Érdi sikerek a gyermek úszó ob-n

Szintén szépen teljesített Csitári Izabella: másodikként ért célba 400 és 800 méter gyorson, valamint ötödik lett 1500 méteren, szintén gyors úszásnemben.

Fekete-Nagy Ábel 200 m mellen végzett második helyen, ráadásként emellé két harmadik pozíció is társult. 200 és 400 m vegyesen is felért a dobogóra, továbbá negyedik lett 100 m mellen, ötödik pedig 200 m pillangón.

Az Érdi Vízisport eredménylistáját Bobola Ádám tette teljessé, miután hatodikként végzett 200 m mellen.

„Teljes mértékben elégedett vagyok és nagy örömmel tölt el, hogy a gyerekek ilyen kiváló teljesítményt tudtak nyújtani. Azt gondolom, hogy az elmúlt évek legsikeresebb és érmekben gazdag gyermek ob-ját tudhatjuk magunk mögött. Voltak olyan helyezések, amelyekre számítottam a szezon során elért eredmények alapján, de akadt olyan is, ami számomra is meglepetés volt. Mindenki nagyon sokat fejlődött és többen egyéni csúcsokat úsztak. Úgy vélem, jó úton haladunk az utánpótláskorú korosztályokkal, ez pedig hosszú távon nézve előnyös és hasznos lehet az egyesületünknek is”

— összegezte a bajnokság tapasztalatait Németh Kitti, az Érdi Vízisport úszóedzője.

Fotók: Érdi Vízisport Kft.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email