240427-erd-csapatkep-kezilabda

Orosházát is bevették női kézilabdázóink

240427-erd-csapatkep-kezilabda

Orosházát is bevették női kézilabdázóink

Továbbra is remek formában van az ÉRD a női kézilabda NB I/B-ben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem volt könnyű dolga a bajnokság középmezőnyében szereplő Orosházával az ÉRD-nek a női kézilabda NB I/B 26. fordulójában. Simics Judit együttese azonban megoldotta a feladatot és újabb győzelemmel hangolt a jövő heti, Esztergom elleni rangadóra.

A vendégek szerezték a találkozó első gólját az orosházi sportcsarnokban, de nem sokkal később egyenlített a házigazda. A következő három találattal viszont már 4-1-re vezettek a mieink. Az erőfölény a folytatásban is megmaradt. A 20. percben Panyi Anna Krisztina is betalált, 11-6-ra alakítva az eredményt. Két és fél perccel az első félidő letelte előtt egyetlen gólra, 12-11-re felzárkóztak a hazaiak, az egyenlítés azonban elmaradt. 30 percnyi játék után 13-12-re vezetett az ÉRD.

A második felvonás jóval szorosabb párharcot hozott, mint az első: az első negyedórában többször is egalizált az Orosháza, a vezetést azonban nem tudta átvenni. Ellenben a 47. minutumban ez is összejött, Zavaczki Boglárka értékesített helyzete után 21-20-ra a Zengő állt nyerésre, először a találkozó folyamán. Az előny szerencsénkre tiszavirág életűnek bizonyult, gyors egyenlítést követően fordítottunk és végül négy góllal, 28-24-re győztünk az alföldön.

Női kézilabda NB I/B 26. forduló
Zengő Alföld Orosházi Kézilabda Akadémia – ÉRD 24-28 (12-13)
Az ÉRD góllövői: Gerháth 7, Panyi, Szakály 5-5, Kellermann 4, Háfra 2, Dávid-Azari, Gerencsér, Braun, Pálmai, Bánhidi 1-1.

Az ÉRD továbbra is harmadik helyen áll a bajnokságban, két ponttal elmaradva a második Esztergomtól. Simics Judit együttese a következő fordulóban, május 5-én 16 órától közvetlen riválisát fogadja az Érd Arénában, amely akár a feljutás sorsát is eldöntheti.

Fotó: facebook.com/Érd Handball

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email