Tárnoki_út_zebra_CZB

Elkészült a zebra a Napsugár óvoda előtt – videó

Tárnoki_út_zebra_CZB

Elkészült a zebra a Napsugár óvoda előtt – videó

Biztonságos gyalogátkelőhelyen közlekedhetnek az óvodába igyekvő gyermekek és szüleik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még március elején számoltunk be az ÉrdMoston arról, hogy hamarosan zebra segíti az átkelést a Napsugár óvoda előtt a Tárnoki úton. Többen is panaszkodtak már, hogy az intézmény előtt nincsen gyalogátkelőhely, így életveszélyes az óvoda előtt közlekedni.

A problémáról a városvezetés is tudott, hiszen Csőzik László polgármester egy korábbi bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy a Tárnoki út felújítási terveibe – ismeretlen okból – annak idején nem tették bele ezt a gyalogátkelőhelyet, így külön kellett elindítani rá egy projektet.

Készül a zebra a Tárnoki úton

A szigorú előírások szerint zebra létesítésekor az út mindkét oldalán külön megvilágítást kell biztosítani, hogy mind a gyalogosok, mind pedig az autósok számára este, félhomályban is jól belátható legyen a gyalogátkelő – elkerülendő a baleseteket, gázolást.

Az elmúlt időszakban az egyik oldalon kicserélték a lámpát, a másik oldalon pedig külön kandeláber készült, így már csak a felfestés és a táblák kihelyezése maradt hátra. Ez utóbbiak bürokratikus okok miatt húzódtak el egészen mostanáig – erről a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője tájékoztatott.

„Ez egy elhúzódó bürokratikus ügy volt, hiszen az áramszolgáltatóval meg kellett állapodnia az önkormányzatnak. Sok, főként vezetékekkel kapcsolatos kérdést tisztázni kellett az ELMŰ-vel, így hosszú időt vett igénybe, mire a szolgáltató cég jóváhagyta a világítás rákötését a hálózatra”

– tette hozzá László Ferenc.

Az útburkolati jelek is a helyükre kerülnek

Március 22-én, pénteken délelőtt pedig a Tárnoki úton elkezdődött a munka, amelyre már sokan, régóta várnak. A fejlesztésnek köszönhetően az óvodába járó gyermekek és szüleik számára is sokkal biztonságosabbá válik a gyalogos közlekedés a területen.

fotó: Gárdos Attila / Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email