ovoda tarnoki zebra1

Hamarosan zebra segíti az átkelést a Napsugár óvoda előtt

ovoda tarnoki zebra1

Hamarosan zebra segíti az átkelést a Napsugár óvoda előtt

Megérkezett az áramszolgáltató cég jóváhagyása is, így nemsokára elkészül a gyalogátkelőhely a Tárnoki úton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Többen is panaszkodtak már, hogy a Tárnoki úton a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodája előtt nincsen gyalogátkelőhely, így életveszélyes az óvoda előtt közlekedni. Tavaly nyáron azzal számolt az önkormányzat, hogy óvoda-, illetve iskolakezdésre át tudják adni az új zebrát, viszont a szükséges engedélyek kiadása akadozott, ami hátráltatta az egész kivitelezést.

A minap az „Érden Láttam Hallottam” Facebook-csoportban jelezte az egyik lakos, hogy a sofőrök szinte egyáltalán nem veszik figyelembe az intézmény előtt a 30 km/h-s sebességhatárt.

A bejegyzésben a polgármestert is megjelölték, remélve, hogy nem marad válasz nélkül a probléma. Végül Csőzik László válaszolt is a tervezett gyalogátkelőhely létesítésével kapcsolatban, a válasz pedig jó hír is a szülőknek.

„Pénteken megérkezett az áramszolgáltató cég jóváhagyása, végre rá tudjuk csatlakoztatni a plusz közvilágítási lámpákat, ami előfeltétele a zebra felfestésének. Ennek a dokumentumnak a birtokában már elindulhatnak a munkálatok, a tervek szerint a munkával megbízott vállalkozó, aki kizárólag az ELMŰ Hálózati Kft. által minősített szerelő lehet, nekilát a munkálatoknak, amelyek pár nap alatt lezárhatók”

– írta válaszában a polgármester.

Látszólag egy gyalogátkelőhely létesítése egyszerűbb folyamat, de a szigorú előírások miatt általában hosszabb időt vesz igénybe, ami a Tárnoki úton sem lehet másképp. Az áramszolgáltatói engedély nélkül tilos gyalogátkelőt kialakítani, átadni a lakosságnak – írja Csőzik László.

A szigorú előírások szerint a zebra, így az út mindkét oldalán külön megvilágítást kell biztosítani, hogy mind a gyalogosok, mind pedig az autósok számára este, félhomályban is jól belátható legyen a gyalogátkelő – elkerülendő a baleseteket, gázolást.

„Az egyik oldalon lámpacsere lesz, a másikon külön kandelábert állítunk, majd ezt követően jöhet a felfestés és a táblák kihelyezése. Természetesen a frissen felújított útburkolatot nem kell újra felbontanunk, mert a felújításnál a védőcsövet átvezettük az út alatt”

– jegyezte meg a polgármester.

Csőzik László ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Tárnoki út felújítási terveibe – ismeretlen okból – annak idején nem tették bele ezt a gyalogátkelőhelyet, így külön kellett elindítani rá egy projektet. Általában terveztetéssel, engedélyeztetéssel és végül a kivitelezéssel egy zebra kiépítése pedig 1–1,5 év is lehet.

fotó: Kling József

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email