rendőrség-jpg-police.hu

Újabb piszkos ügy derült ki az érdi házfoglalóról

rendőrség-jpg-police.hu

Újabb piszkos ügy derült ki az érdi házfoglalóról

A csaló egy kisgyermekes család zsebéből húzott ki 20 millió forintot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi N. László akkor hívta fel magára a figyelmet először, amikor engedélyek nélkül felépített 180 milliós luxusházát eladta egy vállalkozónak, de abból kiköltözni nem óhajtott, ellenben a vevőjét megfenyegette. A tulajdonos időközben egy biztonsági szolgálatot bízott meg a saját házának figyelésével, de a biztonságiakat is megtámadta a házfoglaló. Amikor a tulajdonos birtokba vette az ingatlant, akkor szembesült azzal, hogy egy hajléktalan lakik a pincében, valamint egy rossz állapotban lévő kutyát is találtak a helyszínen.

Most egy újabb piszkos ügyletről szerzett tudomást a Blikk, amelynek kárvallottja egy kisgyermekes család. Kozma Márk és felesége, Erzsébet albérletben laknak, pedig közel 20 millió forintot fizettek ki N. Lászlónak egy könnyűszerkezetes készházért.

Kozmáék megvettek egy gyönyörű telket Zsámbékon, ahová egy készházat terveztek. Úgy tűnt, hogy szerencséjük volt, hiszen találtak egy ilyen házat Érden, amit csak szét kellett volna szedni, majd elszállítani Zsámbékra.

„Egy megbízható hirdetési oldalon találtuk meg a házat, megegyeztünk az eladóval, aki építési vállalkozónak adta ki magát, s aki az alap elkészítését is vállalta”

– mondta Kozmáné Fekete Erzsébet.

A feleség hozzátette, hogy hitelt vettek fel, szerződést írtak, fizettek és várták a házat. Ezután jött az ígérgetés és a halasztás.  Ahogy telt az idő, egyre nyugtalanítóbbá vált a helyzet. Kozma Márk pedig észrevette, hogy a házuk eltűnt az eladó hátsó kertjéből, így abban reménykedtek, hogy azt kamionra rakták, majd elindították feléjük, de sajnos álmaik otthona nem érkezett meg.

„A házunk szőrén-szálán eltűnt, nyom nélkül, mintha David Copperfield varázsolta volna el egy mágikus show-ban”

– mondta keserű humorral a kétségbeesett férj.

Innentől kezdve N. László a felmerülő kérdésekre nem válaszolt, a pénzt nem adta vissza, sőt közölte, az sem hatja meg, ha az utcára kerül a család.

Kozmáék feljelentést tettek csalás miatt a rendőrségen, ahol még tart a nyomozás. A bíróságon is eljárás indult ellene, ahol helyt is adtak a panasznak, így N. Lászlónak vissza kell adnia a pénzt.

Hivatalosan viszont semmi vagyona sincs, a végrehajtó szerint sem ingóság, sem ingatlan nincs a nevén, amiből a kártalanítás megoldható lenne.

A bankot pedig nem érdekli a történet, havonta tízezreket fizetnek a házért, amiről azt sem tudják, hol lehet. Ahhoz, hogy a családtagok nevén futó értékekre is kiterjesszék a végrehajtást, egy újabb félmillió forintos illeték befizetésével lehet új végrehajtási eljárást indítani.

A Blikk szerint ugyanezzel a házzal még legalább két vevőt átvert N. László, függetlenül a korábban ismertté vált botrányos 180 milliós villa eladásától.

forrás: blikk.hu / fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email