ingatlanbalhé

Újabb fordulat az érdi ingatlanbalhéban

ingatlanbalhé

Újabb fordulat az érdi ingatlanbalhéban

Megint elmérgesedett a vita, bevonták a hivatalt is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy arról az ügy kirobbanása óta többször beszámoltunk, Szabó Károly helyi vállalkozó közel 200 millió forintért vásárolt meg egy házat tavaly Érd felső-parkvárosi részén.

Az ingatlanba azonban nem tudott beköltözni, ugyanis a tulajdonosok, akiktől a házat vette, egész egyszerűen nem engedték be.

Először csak haladékot kértek, hadd maradjanak még néhány hónapot, mondván, nincs hova menniük. Később elérhetetlenné váltak, majd amikor az – addigra meglehetősen felháborodott – új tulajdonos megjelent az épületnél, baltával kergették el.

Később a rendőrség elrendelte az ingatlant jogellenesen birtokló személyek körözését, ezért a három tagú család mégis elhagyta a házat, Károly pedig végre beléphetett a területre.

Mint korábban megírtuk, már akkor igen furcsa dolgokat találtak ott, például áramlopás nyomait, illetve egy hajléktalan férfit is.

A régi és új tulajdonos között most megint fellángolt a vita. Szabó Károly ma arról posztolt, hogy többek között ott hagytak egy kutyát is, meglehetősen rossz állapotban.

Az elmérgesedett a vitába bevonták a hivatalt is. A hivatal az esettel kapcsolatban közleményt adott kit, amit szó szerint közlünk:

Egy, a sajtóban nagy port kavart állampolgárok közti vitás ügyben – ami egy nagyobb értékű ingatlan tulajdonosváltásához kötődik – Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala is kapott egy megkeresést. Mivel erről is különféle információk láttak napvilágot a közösségi médiában, az egyik érintett fél meg is nevezte hivatalunkat, az következő tájékoztatást adjuk.  

2024. március 5. napján bejelentés érkezett a Hivatalhoz, hogy egy érdi ingatlanon a korábbi tulajdonos három hete ott hagyott egy chippel rendelkező ebet. A bejelentést megtette mind az eb tulajdonosa – tekintettel arra, hogy a tárgybeli ingatlanba be nem mehetett –, mind az ingatlan jelenlegi tulajdonosát képviselő ügyvéd is. Kérték az eb elszállítását és további sorsának rendezését. 

2024. március 6. napján az eljáró állatvédelmi hatóság a helyszínre kiment, és az ebet – chip olvasását és jegyzőkönyv kitöltését követően – a helyszínről elszállította a gyepmesteri telepre. Ezt követően a chip szerinti tulajdonos jelenlegi tartózkodási helyén hatósági ellenőrzést végzett az állatvédelmi hatóság, ahol megvizsgálták a környezetet, valamint az eb korábbi állatorvosával is felvették a kapcsolatot, ahol igazolták, hogy az ebnek valóban a chip szerinti személy a tulajdonosa, aki az ebet rendszeresen állatorvoshoz vitte, az állatorvos által előírtakat betartotta, az ebet a kötelező oltásokkal, és a fajtának megfelelő vitaminozással és eledellel ellátta, az eb fajtájának szükséges minden előírást betartott. 

A chip szerinti tulajdonos jelenlegi tartózkodási helyén tapasztaltak, valamint az állatorvossal történő egyeztetést követően az eljáró hatóság az eb chip szerinti tulajdonosának történő visszaadásáról döntött azzal a kikötéssel, hogy az eb további orvosi ellátását igazolni szükséges, és az eljáró hatóság az eb tartási körülményeit rendszeresen visszaellenőrzi. 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény a kobzást kizárólag abban esetben írja elő, ha a tartási körülmények az állat vagy ember egészségét súlyosan veszélyezteti, így ebben az esetben az eljáró hatóságnak a kobzást elrendelnie nem áll módjában tekintettel arra, hogy az eb életveszélyes állapotban nem volt. 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email