ingatlanbalhé

Háborús helyzet: kezd eldurvulni az érdi ingatlanbalhé

ingatlanbalhé

Háborús helyzet: kezd eldurvulni az érdi ingatlanbalhé

A házfoglalók erőszakkal támadtak a biztonsági cég szakembereire, a rendőrség elfogatóparancsot adott ki a bántalmazók ellen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogyan azt korábban a Blikk információi alapján megírtuk, Szabó Károly vállalkozó tavaly tavasszal vett Érden egy ingatlant közel 200 millió forintért, sőt a tulajdoni lapon is egyedüli tulajdonosként szerepel, de beköltözni azóta sem tudott. Berendezéssel együtt vette meg a házat, az eladónak pedig megengedte, hogy családjával maradjon még pár hónapot, mert arra hivatkozott, hogy nincs hova menniük.

A házból még mindig nem költöztek ki, Szabó Károly pedig legutóbb január 24-én próbálta meg birtokba venni az ingatlant, akkor eladó a 17 éves fiával közösen, baltával felfegyverkezve álltak az érdi vállalkozó útjába.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben jelenleg több eljárás is folyik az Érdi Rendőrkapitányságon, Szabó Károly csalás miatt is feljelentést tett – írja a Blikk.

Nagy Lászlót és társait csoportos garázdaság miatt körözi a rendőrség / Fotó: police.hu

A hoppon maradt tulajdonos időközben egy biztonsági szolgálatot bízott meg a földhivatali iratok szerint is a tulajdonában levő ház figyelésével, főként azért, hogy az általa korábban odaszállított ingóságokat, illetve a szintén előre kifizetett berendezési tárgyakat ne vihessék el a lakók.

„Már odamenni sem merek a saját házamhoz, mert rám támadtak. Mindennaposak a fenyegetések, legutóbb a feleségem apjának üzentek, baja lesz a lányának, ha nem engedem el ezt a házat.”

mondta az ingatlan jogos tulajdonosa.

Rafael Johanna ellen is elfogatóparancs van érvényben

Balogh László, a figyelést végző biztonsági cég ügyvezető igazgatója megdöbbent, amikor kollégái azzal hívták a háztól, hogy megtámadták őket.

„Azt hittem, rosszul hallok, amikor szerda este arról értesítettek, a szabályos szerződéssel, őrnapló alapján dolgozó munkatársaimat megtámadták a megbízó nevén lévő ingatlanban tartózkodó személyek”

– mesélte az ügyvezető.

Hozzátette, hogy az autójukkal nekimentek az alkalmazottak kocsijának, összetörték azt, nem engedték kiszállni, elmenekülni, bántalmazták őket. Pont az esti váltás idején történt a támadás, az akkor érkező másik őrnek is nekimentek, majd bemenekültek a házukba.

A tanúvallomások, biztonsági kamerák által is rögzített jelenetek alapján három, a házban élő ember ellen adott ki elfogatóparancsot a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Nagy László mellett élettársát és 17 éves fiúkat is körözi a rendőrség.

Nagy Lászlót is körözi a rendőrség, ellene is elfogatóparancs van érvényben

Információk szerint a garázdaság miatt keresett család elvileg az általuk jogtalanul használt házban bujkálva várja a rendőröket, s nem zárható ki, hogy ellenállnak majd a hatóság intézkedésének.

Az ismerőseik, rokonságuk körében magukat védelmezve állítólag ezt mondják az ügyről: megijedtek, azt hitték, pedofilok figyelik a házukat, őket akarták megakadályozni abban, hogy elmeneküljenek, hogy a rendőrség megérkezéséig visszatartsák a gyermekeiket figyelő aberráltakat.

Szabó Károly egyelőre nem tudja, hogy mi lesz ennek a vége, abban bízik, hogy a rendőrség elviszi a házfoglalókat.

„Egyet tudok tenni, itt várakozok egy teherautóval, azokon fatáblákkal, s ha előállítják a csalókat, bedeszkázom a házam összes ajtaját, ablakát, kordonnal veszem körül a telket, s így várok arra, hogy a bíróság, a hatóság döntsön és büntessék meg, lakoltassák ki ezt a bűnbandát”

– mondta az érdi vállalkozó, aki szomorúan vette tudomásul, hogy ez a háború még nem ért véget.

fotó: ÉrdMost / police.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email