hand-axe-tree-stub

Baltával kergették el érdi házától a vállalkozót

hand-axe-tree-stub

Baltával kergették el érdi házától a vállalkozót

Busás összeget fizetett az ingatlanért a vevő, de hiába a bejegyzett tulajdonjog, az eladó nem akar költözni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szabó Károly vállalkozó tavaly tavasszal vett Érden ingatlant közel 200 millió forintért, sőt a tulajdoni lapon is egyedüli tulajdonosként szerepel, de beköltözni azóta sem tudott – írja a Blikk.

Befektetésként, a cége nevére vette meg a házat 150 millió forintért, valamint megegyeztek az eladóval abban, hogy a berendezési tárgyakat is ott hagyja, amelyért további 50 millió forintot fizet.

Hiába fizetett ki eddig 180 millió forintot, egyelőre úgy tűnik, Szabó Károly bottal ütheti a pénze nyomát.

A történet akkor kezdett gyanússá válni, amikor az eladó felesége megkérte a vállalkozót, hogy – mivel nincs hová menniük – szeretnének még maradni pár hónapot. Előbb májusig, később még két hónapig engedéllyel tartózkodtak az ingatlanban, amit még egy hónappal meghosszabbítottak. Az utolsó dátum november volt.

Közben Szabó Károly 30 millió forintot költött az épület felújítására még úgy is, hogy kiderült, azon használatba vételi és fennmaradási engedély sem volt, de bízott abban, hogy ezeket utólag el tudja intézni.

A novemberi határidő is lejárt, de a ház jogtalan lakói elérhetetlenek lettek telefonon, sőt Szabó Károly számát is letiltották. Akkor már egyértelmű volt, hogy felültették a vállalkozót, kicsaltak tőle majd’ 200 millió forintot.

Közben az ingatlan eladói a közművekkel is trükköztek, a házba lopott áramot vezettek és emiatt a szolgáltatónál meg is történt a feljelentés.

„Legutóbb január 24-én próbáltam meg birtokba venni az ingatlanomat ügyvédekkel és az elektromos szolgáltató embereivel, akik az időközben az engedélyem nélkül felszerelt villanyórát kívánták leszerelni”

– mondta a férfi.

Az eladó a 17 éves fiával közösen, baltával felfegyverkezve álltak a tulajdonos és az áramszolgáltató szakembereinek az útjába. A fenyegetés miatt újabb feljelentést tettek az ügyben, az Érdi Rendőrkapitányság pedig büntetőeljárás keretében vizsgálja az ingatlannal kapcsolatos jogsértéseket.

A vállalkozó elindította a jogi procedúrát is, hogy a törvény segítségével tehesse ki az előző tulajdonost az ingatlanból. Szabó Károly ügyvédje szerint ezek az eljárások akár évekig is elhúzódhatnak.

Az ügy további részleteivel kapcsolatban kerestük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Frissítés!

Szabóné Berki Bianka szóvivő szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel egyéb információt a rendőrség nem tud adni az ügyben.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email