parkvárosi anyukák

Jól kiszúrtak a parkvárosi kisgyerekes anyukákkal

parkvárosi anyukák

Jól kiszúrtak a parkvárosi kisgyerekes anyukákkal

Oda költöztették az érdi védőnőket, ahol a Fidesz polgármesterjelöltjének egyesülete működik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„December végén pánikszerű gyorsasággal költöztettek hat kilométerrel arrébb, a város másik végébe 7 védőnői körzetet a szolgálat államosítása után” – írja a Népszava.

A kisgyerekes anyukáknak így most oda-vissza 12 kilométert kell gyalog, busszal vagy autóval abszolválni ahhoz, hogy a szolgáltatáshoz hozzájussanak.

Furcsa egybeesés, hogy az ellenzéki választókörzetként aposztrofált Parkváros kismamáit és kisgyerekes családjait ellátó védőnői szolgálatot éppen abba az épületbe helyezték át, ahol a fideszes polgármester-jelölt Kardosné Gyurkó Katalin frissen megalakult civil egyesülete is működik.

Pedig a védőnők maradhattak volna eredeti helyükön, hiszen ahogy korábban mi is megírtuk, az épület tulajdonosa nemhogy biztosította, de fel is újította volna a védőnők helyiségeit, és a szolgálatot átvevő Szent Imre Egyetemi Oktatókórház által ajánlott bérleti díjba is beleegyezett.

A parkvárosi védőnők korábbi helye

Ráadásul Érd polgármestere, Csőzik László levélben is kérte a kórházigazgatót, hogy gondolja át a döntést, de választ nem kapott.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) azzal indokolta döntését, azért költöztette a védőnőket a Felső utca 43-ba, a Romics szakrendelő tőszomszédságába, mert a kismamák amúgy is oda hordják csípőszűrésre a gyerekeiket. A cikk szerzője megjegyzi, ez mindössze egyetlen alkalom csupán. Az OKFŐ további érvei, hogy az új bérlemény olcsóbb és kulturáltabb körülményeket biztosít.

Lássuk be, nem túl erős érvek ezek amellett, miért pont abba az épületbe költöztették a védőnőket, ahol a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnökének, a Fidesz polgármesterjelöltjének, Kardosné Gyurkó Katának új egyesülete is új otthonra talált.

A védőnői szolgálatot nemcsak ugyanabba az épületbe, az Alsó utca 43-ba, hanem ugyanarra a szintre, a 3. emeletre költöztették.

No komment

Ahogy azt korábban többször megírtuk, a kegyelmi botránytól hangos elmúlt két hétben az érdi Kardosné Gyurkó Kata többször is az országos sajtó reflektorfényébe került, először éppen azzal, hogy 2023. decemberében kilencmillió forint támogatást nyert el az immár Érdre bejegyzett civil szervezet, az ÉRteD Családbarát Egyesület a Városi Civil Alaptól.

Az oknyomozó cikkeiről ismert hírportál szerint a szervezet korábban a HunGame Esport Sportegyesület nevet viselte, székhelye pedig Budapesten, az Üllői úton volt, egészen tavaly szeptemberig. Mostanra viszont az egyesület teljesen átalakította célkitűzéseit:

A védőnői szolgálatot nemcsak ugyanabba az épületbe, az Alsó utca 43-ba, hanem ugyanarra a szintre, a 3. emeletre költöztették

„Érd lakossága részére a rendszeres kulturális tevékenységek lehetőségének megteremtése, közösségépítés a településen. (…) Nyomtatott sajtó illetve könyvkiadás megteremtése, online médiatartalmak előállítása és működtetése a megfelelő tájékoztatás érdekében, megfelelő értékek mentén (…) Az egészséges életmód és életvitel részeként az igények felkeltése, sporttevékenységek támogatása.”

Az Átlátszó cikke szerint választási érdekek sejlenek fel a háttérben. Így merülhet fel a kérdés: miért is lehetett fontos, hogy a régi-új egyesület pénzhez jusson?

Pár nappal később akkor figyelt fel az országos sajtó Kardosné Gyurkó Katára, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökére, amikor Novák Katalin lemondását követően facebook posztjában először kiállt Novák kegyelmi döntése mellett, majd később törölte az ominózus mondatot.

Gyurkó Kata, az érdi Fidesz polgármesterjelöltje és Novák Katalin volt köztársasági elnök

Erről szóló cikkünket itt olvashatja.

Pár napja már hivatalos: Kardosné Gyurkó Katát indítja a Fidesz polgármesterjelöltként az idei önkormányzati választásokon.

Nincs ebben semmi meglepő, hiszen hónapok óta a Fidesz-KDNP által támogatott lehetséges polgármesterjelöltként emlegetik Kardosné Gyurkó Katalint Érden.

Gyurkó Kata korábban azt nyilatkozta az Átlátszónak, nem kapott felkérést politikai párttól arra, hogy induljon el a választásokon, ugyanakkor egyre többet mutatkozott helyi kormánypárti politikusok társaságában.

Több Facebook-fotón láthattuk érdi eseményeken Gasparik Gábor helyi Fidesz-elnökkel, Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselővel és választókerületi elnökkel, valamint más kormánypárti politikusokkal.

Fotó: Balogh Alex / Kardosné Gyurkó Kata facebook / shutterstock

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email