védőnői szolgálat vass gyógyszertár

Nem hagyja az önkormányzat, hogy elköltöztessék a védőnői szogálatot

védőnői szolgálat vass gyógyszertár

Nem hagyja az önkormányzat, hogy elköltöztessék a védőnői szogálatot

A polgármester mindent megtesz azért, hogy a központosítás ne okozzon bajt az érdi anyukáknak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Nem hagyom, hogy az államosítási, központosítási őrület megint bajt okozzon az érdieknek, és az anyukáknak oda-vissza 12 kilométert kelljen utazni a babákkal egy vizsgálatért” – hívja fel figyelmet a legutóbbi Facebook-bejegyzésében a polgármester.

Csőzik László nem hagyja, hogy a parkvárosi védőnőket Ófaluba helyezze át jövőre az állam. Ezért úgy döntött, hogy közbeavatkozik, ugyanis a parkvárosi védőnők költözését meg kell akadályozni.

Megtörténtek az egyeztetések a Bajcsy-Zsilinszky úton található egészségház és gyógyszertár tulajdonosával arról, hogy a védőnők ott, a régi helyükön maradnának.

„A tulajdonos határozottan leszögezte, részéről nincs változás, nála zavartalanul működhetnek tovább a védőnők. Már el is fogadta a szerződéstervezetet, és vissza is jelzett a védőnőket felügyelő állami szervnek, az Országos Kórházi Főigazgatóságnak, de még vár a válaszra”

– áll a bejegyzésben.

A polgármester úgy fogalmaz, hogy a város részéről nem lehet pénzügyi akadálya a maradásnak, ezért ha kell, akkor segít az önkormányzat. Sőt a Vass Gyógyszertár tulajdonosa jövő év elején felújítja az épületet, ezért megszervezzük, hogy a védőnők az átmeneti időszakban az emeleti rendelőkben fogadják a szülőket és a babákat, az orvosok rendelési idején kívüli időszakban – tette hozzá.

A védőnői hálózatok eredetileg az önkormányzatokhoz tartoztak, de a részleg államosításáról idén júliusban döntött a kormány. Azóta a Kórházi Főigazgatósághoz tartoznak, az érdi családok ügye pedig valahol ott bolyong a központi bürokrácia útvesztőjében.

„Hónapok óta nem kapunk hivatalos választ, hogyan tervezik a jövőt, akarnak-e bérleti szerződést kötni a Bajcsy-Zsilinszky úton található egészségházzal. Informálisan úgy tudjuk, el akarják költöztetni őket.”

– fejezte ki aggodalmát a polgármester.

Csőzik László szerint káosz veszi körül a védőnőket. Úgy fogalmaz: „Félő, hogy a hungaricumnak számító, több mint 108 éves védőnői intézményrendszer belerokkan ebbe az államosításba.”

Egyébként valóban súlyos a helyzet, nap mint nap rémisztő hírek jönnek. Az Országos Kórházi Főigazgatóságot minap lefejezték, a kórházak a csőd szélén állnak: az adósságuk meghaladja a 130 milliárdot. Egyetlen tollvonással 24 kórházigazgatót rúgtak ki egyszerre a múlt héten.

A városvezető ezért kezdeményezi a kormánynál, hogy kerüljenek vissza az önkormányzat védőernyője alá a védőnők, hiszen az önkormányzat ragaszkodik hozzá, hogy maradjanak.

Érden is hosszú időre nyúlik vissza a védőnői szolgálat története, hiszen már 1945-től elérhető volt. Sőt nemcsak védőnői, hanem gyermekorvosi tanácsadás is működött a településen, erről pedig ITT írtunk bővebben.

Fotó: Kling József

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email