Érdre hozzák a lengyel kultúrát

Húsz éves az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület, várják az új csatlakozókat.

Idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület, amely február 17-én tartotta éves rendes közgyűléset a városi könyvtárban.

Nagy lelkesedéssel vágnak bele a 2024-es esztendőbe. Elsődleges céljuk, hogy feltárják és bemutassák a lengyel és magyar nép történetének közös pontjait, és megismertessék az érdeklődőkkel a lengyel kultúrát, és megőrizzék és továbbvigyék a lengyel hagyományokat.

Várjuk a lengyel-magyar kapcsolatok iránt érdeklődők csatlakozását az egyesülethez .Színes programjainkon és tanulmányi kirándulásainkon érdemes részt venni, ezekről bővebb információt az ÉrdLeMKE oldalán találnak az érdeklődők” – tudtuk meg Vernyik Anett-től, az egyesület vezetőségi tagjától.

2024. első kulturális programját a közgyűlést követően rendezték. Kovács István történészt, ismert polonistát, az egyesület tiszteletbeli tagját látták vendégül, aki újonnan megjelent könyvét (Film, költészet, történelem: a 20. század lengyel filmjei és rendezői személyes közelképekben)  mutatta be.

Kovács István  nemcsak a könyv megírásának hátteréről mesélt, hanem olyan történeteket is megosztott a közönséggel, amelyek a könyvben leírtakhoz kapcsolódnak, és egy-egy részletet fel is olvasott művéből.

„A kötet magával ragadja az olvasót. Minden egyes során érződik a szerző elköteleződése és lenyűgöző tudása.Ajánlom mindenkinek, akit érdekelnek a filmek, a versek és a lengyel kultúra” – tette hozzá Anett.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink