240211-vivas-nogula-mor

Magabiztos vívással a döntőig menetelt az érdi tehetség

240211-vivas-nogula-mor

Magabiztos vívással a döntőig menetelt az érdi tehetség

Nogula Mór elképesztő teljesítménnyel, száztizenöt induló közül végzett a második helyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nogula Mór másodikként zárta a Budapesten rendezett Olimpici Grand Prix 3. fordulóját. A Danubius Regionális SC párbajtőrvívója külföldiekkel küzdött a ranglistapontokért.

A hátunk mögött hagyott hétvégén rendezték meg az Olimpici Grand Prix 3. fordulóját Budapesten, a Vasas SC szervezésében. Az utánpótlás korosztályok ranglistás pontszerző versenye nagy létszámú, több külföldi résztvevős versenyszámokkal került lebonyolításra. A péntektől vasárnapig tartó megmérettetésen Nogula Mór az utolsó napon nyújtott kimagasló és  magabiztos teljesítményének hála  ezüstérmet szerzett.

Nogula Mór a dobogó második fokán

A 115 indulós(!) serdülő fiú versenyen, a Danubius RSC vívója a hibátlan selejtezőcsoport után, az egyenes kieséses küzdelmekben is sorra nyerve asszóit jutott döntőbe, ahol Honvédos ellenfele volt az egyetlen, akinek sikerült megállítania őt.

„Nagyszerű és magabiztos vívás jellemezte egész nap Mórt. Csodálatos ez az ezüstérem, amit a felvételis, leterhelt időszaka után sok-sok munkával szerzett meg. A versenyen folyamatosan javult a vívása, amihez rendkívüli hozzáállása is elengedhetetlen volt. A legjobb 16 között egy nagyon erős román ellenfél ellen izgalmakkal teli asszóban 13-10-ről fordított, ami megint csak a kitartásának köszönhető. Ezután a negyeddöntőben és az elődöntőben is nagyon fegyelmezetten vívott és került döntőbe. Gratulálok! Megyünk tovább!”

– nyilatkozta Ujjady Árpád edző.

fotó: Danubius RSC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email