hegedukarnevalmaszkPixabay

Áll a bál a kamarazenekarnál

hegedukarnevalmaszkPixabay

Áll a bál a kamarazenekarnál

Hosszú évek kihagyása után először ad farsangi hangversenyt az Érdi Kamarazenekar.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi zenekedvelőknek igazi csemege lesz ez a koncert, hiszen a Covid óta első ízben rendezik meg. „Nyolc esztendőn keresztül minden évben a legváltozatosabb témákban, szimfonikus zenekarral tartottuk meg farsangi hangversenyünket, és most szeretnénk visszaidézni ezek hangulatát” – mondta az ÉrdMostnak Rédai Erzsébet, az Érdi Kamarazenekar művészeti vezetője.

A korábbi koncerteken felcsendültek Strauss művei, illetve olasz, spanyol szerzemények, sőt, orosz balettzene is. Volt, hogy Bizet Carmenjét választották, máskor a közép-európai keringők voltak a fókuszban.

Idén is keringők szerepelnek a 75 perces koncert repertoárján: J. Strauss, Dvořák, A. Schönberg, Brahms, Chopin, Grieg, Hacsaturján, Kreisler, Sosztakovics és Vécsei Ferenc művei csendülnek majd fel. Takács Máté Barabás, a zeneiskola diákja is énekel majd három darabot – hogy mit, az legyen meglepetés.

„Ez a koncert lesz a tavaszi évadunk nyitánya. A farsang vidámabb időszak, a tavasz közeledtét ünnepeljük, könnyedebb, derűsebb  zenékkel, táncokkal, oldottabban. Ezt megelőző koncertünk az adventi volt, komoly, ünnepi hangulatban, a következő pedig a március 15-ei lesz: 17 órakor adunk hangversenyt a Szepes Gyula Művelődési Központban” – árulta el Rédai Erzsébet.

 

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email