2024-gerencser-fanni-erd-kezilabda

Felőrölte ellenfelét az ÉRD a hazai közönség előtt

2024-gerencser-fanni-erd-kezilabda

Felőrölte ellenfelét az ÉRD a hazai közönség előtt

Érvényesült a papírforma, a Szeged pontok nélkül távozott az Érd Arénából.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Újabb fölényes sikert értek el az ÉRD női kézilabdázói az NB I/B-s bajnokság 15. fordulójában. Ezúttal az Érd Arénában szerepeltek Simics Judit vezetőedző tanítványai, méghozzá a PC Trade Szegedi NKSE ellen. Előzetesen a pályaválasztó volt az esélyese a párharcnak, ugyanis a tabella harmadik helyéről várta a játéknapot, míg az alföldiek a seregható, 15. pozíciót foglalták el.

Ennek ellenére a mérkőzés első tizenöt-húsz perce szorosan alakult. Ugyan Szakály Flóra és Mlinkó Zsófia góljaival nyitott az ÉRD, Kellermann Dóra találata pedig már 6-3-as hazai vezetést eredményezett, de 8-8-nál egyenlített a Szeged. Sőt, ezután Szabó Leila is betalált, amivel fordítottak a vendégek. 10-10-ig tartottak az izgalmak, ezt követően egyre nagyobb előnybe került a hazai alakulat. Az első félidő végére már hattal mentek Gerencsér Fanniék. 20-14 volt az állás a szünetben.

A második félidőre egyetlen kérdés maradt: mekkora különbséggel nyer az ÉRD a Szeged ellen. A 42. percben 29-19-nél tíz volt közte, végül pedig kilenccel, 35-26-ra hozta a kötelezőt a pályaválasztó.

Az ÉRD legeredményesebb kézilabdázója Szakály Flóra volt hat góllal.

Női kézilabda NB I/B 15. forduló
ÉRD – PC Trade Szegedi NKSE 35-26 (20-14)
Az ÉRD gólszerzői: Szakály 6, Kellermann, Gerencsér 5-5, Braun, Gerháth 4-4, Berényi, Dávid-Azari, Mlinkó, Panyi, Bánhidi 2-2, Landi 1.

A játéknapot követően az ÉRD megerősítette harmadik helyét a tabellán.

Fotó: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email