erd_kezilabda

Esélyt sem hagyott ellenfelének az ÉRD az év első bajnokiján

erd_kezilabda

Esélyt sem hagyott ellenfelének az ÉRD az év első bajnokiján

Fantasztikus játékkal győztek női kézilabdázóink a Szigetszentmiklós otthonában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagyarányú, mondhatni papírforma-sikerrel hozta le 2024 első bajnoki mérkőzését az ÉRD a női kézilabda NB I/B-ben. A tizennegyedik játéknapon a Szigetszentmiklós NKSE vendégei voltak Horváth Henriették.

Az előzetes esélyeknek megfelelően (az ÉRD negyedik, a Szigetszentmiklós kilencedik helyen állt a tabellán) jól kezdett Simics Judit vezetőedző vendégcsapata, hiszen kilenc perc alatt 5-0-s előnyre tett szert. Negyedórányi játék után 8-3 állt az eredményjelzőn, a félidő lefújásakor pedig 19-10-re vezetett az ÉRD.

A második játékrészben sem tudott közelebb kerülni a Szigetszentmiklós az ÉRD-hez. Sőt, ellenkezőleg! Dávid-Azari Fruzsina két és Kiss Dorottya Zsófia egy találatával tizenkét gólosra növelte fórját az idegenben fellépő alakulat. A játékrész közepét öt kiállítás is tarkította, de ez a győzelem sorsát nem veszélyeztette. Az ÉRD tizenhat góllal, 34-18-ra győzött és két bajnoki ponttal gazdagodott az SZKSK Kézilabda Csarnokban.

Női kézilabda NB I/B, 14. forduló
Szigetszentmiklós NKSE – ÉRD 18-34 (10-19)
az ÉRD gólszerzői: Dávid-Azari Fruzsina 7, Kiss D. 6., Szakály 5, Mlinkó, Horváth 4-4, Braun 3, Panyi, Kellermann 2-2, Gerháth 1.

Az ÉRD a mostani sikernek köszönhetően egy helyet javított pozícióján és immáron harmadik helyen áll az NB I/B tabelláján. A gárda a bajnokság következő, 15. fordulójában a PC Trade Szegedi NKE-t fogadja az Érd Arénában, január 21-én 16 órai kezdéssel.

Fotó: Érd Handball/archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email