gyerek_furdes

Egymás felé fordulnak az érdiek a bajban

gyerek_furdes

Egymás felé fordulnak az érdiek a bajban

A csőtörések és a vízhiány miatt sokan nyújtanak segítséget a kisgyermekes családoknak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lassan második napja már, hogy vízellátási problémák sújtják Érdet és a környező településeket a sorozatos csőtörések miatt. Ugyan nem az egész várost érintő problémáról van szó, de vannak veszélyeztetett területek, amelyeknek a vízellátása bármelyik pillanatban veszélybe kerülhet. Elég ugyanis egy újabb csőtörés, ami miatt zárni kell és érdiek ezrei maradhatnak ivóvíz nélkül.

A városvezetés is takarékosságra kérte az érdieket annak érdekében, hogy a fennálló műszaki probléma elhárításáig biztosított legyen a szolgáltatás mindenkinél. Ahogy a városvezető írta, az összefogás eddig működött, minden érdinek köszöni az együttműködést.

Bizonyítja ezt az is, hogy a város legnépesebb közösségi csoportjaiban egymás után jelennek meg a segítő szándékkal írt bejegyzések, amelyekben azokhoz  a kisgyermekes családokhoz szólnak, aki a város problémás részein élnek.

A bejegyzés alatt sokan gratulálnak a kezdeményezéshez, de rengetegen vannak azok is, akik csatlakoznak hozzá és ajánlják fel a segítségüket. Mutatunk is néhányat ezek közül:

László Ferenc, a Városháza kommunikációs vezetője is megerősítette, hogy az összefogásra való felszólítás hatott, mert láthatóan csökkent a vízfogyasztás Érden, egyelőre biztosítottnak tűnik a vízellátás, sőt a szomszédos településeknek is tudnak segíteni.

„Remélhetőleg a fő probléma is minél előbb megoldódik és hamarosan Érd egész területén helyreáll a vízszolgáltatás”

– tette hozzá.

A kommunikációs vezetőtől azt is megtudtuk, a polgármesternek megvan ahhoz a jogköre, hogy ilyen vészhelyzetben elrendelje az autómosók ideiglenes bezárást, de nem ezt az utat választotta az önkormányzat.

A hivatal megkeresett számos autómosót, főleg a Tárnoki út felettieket, közülük az egyik jelezte, hogy ma önként bezár, holnap pedig korlátozott időben lesz csak nyitva. A többiek is együttműködőek, egybehangzóan jelezték, hogy visszafogják a vízfogyasztást, korlátozzák a nyitva tartásukat. Teszik mindezt annak ellenére, hogy az autómosók számára ez az év legkritikusabb időszaka, ugyanis ilyenkor a legalacsonyabb a forgalmuk.

Az érdi vállalkozások is keresik a segítségnyújtás lehetőségét, így például az egyik érdi söröző a készlet erejéig mindenkinek egy palack ásványvizet biztosít, ha személyesen elmegy érte, és az érdi Tesco is felajánlott vizet a városnak, amiből a városvezetés adott Diósdnak, és bespájzolt arra az eshetőségre, ha netán rosszabbodna a helyzet.

Visszatérve a közösségi oldalon elindult kezdeményezésre, a házi kedvencekre is gondolnak az érdiek, hiszen az állatoknak is kell a friss víz, így sokan szívesen adnak a sajátjukból, palackozva, ha arra szüksége lenne.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email