Advent harmadik vasárnapja a múzeumkertben

Öröm, ha az Isten átölel minket

Advent harmadik vasárnapja a múzeumkertben

Öröm, ha az Isten átölel minket

Vasárnap este fellobbant a láng a város adventi koszorújának harmadik gyertyáján, ami az öröm jelképe a hívő ember számára.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Advent harmadik vasárnapja van, ami egyúttal az érdi művelődési központ ünnepi programsorozatának a harmadik epizódja is. Az „Advent a kertben” című esemény keretében, ahogy az elmúlt két hétvégén is, most is kirakodóvásár, kézműves foglalkozások és koncert várta az érdeklődőket a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

Nem utolsó sorban pedig a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját is meggyújtották. Ennek apropóján Csőzik László, Érd polgármestere, valamint Fórizs Gyula Zsolt, az Érd-parkvárosi Baptista Gyülekezet lelkésze mondott rövid beszédet.

A városvezető elmondta, amikor az ünnepségre tartott, megállította őt valaki, és azt mondta neki, hogy olyan jó látni, hogy él és nyüzsög a város. A polgármester hozzátette, ez is volt a cél, hogy megmozgassák ezt, a sokszor még mindig alvóvárosként működő települést. Mert kellenek az olyan programok, ahol találkozni, barátkozni lehet és, ami örömet okoz mindannyiunknak.

A polgármester nem véletlenül hangsúlyozta az örömöt, hiszen a keresztény hagyomány szerint az adventi koszorú harmadik gyertyája ezt az érzést szimbolizálja. Míg a koszorú gyertyái alapvetően az egyre növekvő fényt, a karácsony, illetve Jézus eljövetelének a közeledtét jelképezik a hívőknek.

Fórizs Gyula Zsolt úgy fogalmazott, Isten tudja a vágyainkat, és örömet akar adni nekünk, be akar tölteni bennünket önmagával. Meg akar szabadítani a terhektől, a magánytól, legyen szó bármilyen problémáról is, ami az embert gyötri.

A lelkész úgy folytatta, a tudósok, akik vizsgálják a hormonokat, azt mondják, hogy oxitocin, vagy ha úgy tetszik „örömhormon” szabadul fel a szervezetünkből, ha megöleljük egymást. És ugyanezt élhetjük át akkor is, amikor az Isten akarja megölelni az embert, vagy épp fordítva, amikor az ember szeretné átölelni őt.

A rendezvényen elhangzott, mivel advent utolsó vasárnapja egyúttal december 24-e, azaz szenteste, így az „Advent a kertben” programsorozat utolsó eseményére december 22-én, pénteken kerül sor.

Természetesen a szervezők akkor is mindenkit nagy szeretettel várnak a múzeumkertbe, ahova az utolsó gyertya meggyújtásán túl – többek között – Gájer Bálint és a Kolompos együttes varázsol majd karácsonyi hangulatot.

Addig is hangolódjon a ma készült képeinkkel!

Fotó: ÉrdMost/Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email