vastag_csaba_5

Vastag Csaba: Most már nem laknék máshol

vastag_csaba_5

Vastag Csaba: Most már nem laknék máshol

Aki egyszer megtapasztalta Érdet, az nem vágyik el innen - fogalmazott az X-Faktor egykori győztese.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy izgalmasan szerteágazó beszélgetésnek lehetnek a szem- és/vagy fültanúi azok, akik rászánják az időt az érdi vagy érdi kötődésű zenészeket bemutató podcast sorozatunk legújabb adására.

Ezúttal a Fonogram-díjas magyar énekes, az X-Faktor című televíziós tehetségkutató műsor egykori nyertese, Vastag Csaba volt a vendég, aki elárulta, nagyjából 8-10 évvel ezelőtt költözött Érdre. És mint hangsúlyozta, manapság már annyira megszerette a várost, hogy nem is tudná magát másutt elképzelni.

Az interjúban persze nem csak Érd volt a téma. A hamarosan már a 42 évét is betöltő énekes például elmondta, hogy 14 éves kora óta mindig volt zenekara, és sokáig csak várt és várt, hogy történjen végre valami. Legyen közönsége és legyen siker, de ez sokáig csak nem akart eljönni.

Szerinte valamiféle naivitás vagy hülyeség kell hozzá, hogy az ember annyira higgyen abban, hogy lehet belőle valaki ezen a pályán.

De szóba került életének az a 10-15 esztendeje is, amikor elmondása szerint annyira nagy rocksztárnak hitte magát, hogy reggeltől estig csak ivott. Volt, hogy a hűtője csak alkohollal volt megpakolva.

Akkoriban úgy gondolta, hogy ő Axl Rose, a Guns N’ Roses frontembere. Aztán később ráeszmélt, hogy ez a „rosszfiúság” csupán egy imidzs, nem a valós személyiség, amit egy adott előadóról sugallni próbálnak, ez pedig az ő hozzáállását is megváltoztatta.

Vastag Csaba többször is, szinte szabadkozva jegyezte meg, hogy noha nem akar öregnek tűnni, vagy nosztalgiázni, de úgy érzi, furcsa irányba mozdult el a világ.

Példaként mi mást, mint a zenét említette. Szerinte olyan információs zaj vesz körbe minket, olyan magasra került az ingerküszöb és olyan rövid ideig tudunk odafigyelni bármire is, hogy ez a zenére is jól érzékelhető hatással van.

Úgy véli, a jövő dalai nagyjából két perc hosszúságúak lesznek. A szám elején egyből jön majd a refrén, nem lesz semmiféle felvezetés, szóló, ilyesmik. Mondván az emberek nem tudnak várni, folyamatosan új ingerek kellenek. Nem mellesleg pedig egyszerűnek és közérthetőnek is kell lenniük.

Az eszmecsere során felmerült még, hogy Vastag Csabának gyerekkorában annyit kellett kapálnia a családi telkeken, hogy felhólyagosodott a háta.

Ahogy megtudhattuk azt is, hogyha tehetné, akkor bizonyos kor alatt betiltaná a TikTok nevű videomegosztó közösségi oldalt, amit – a pozitívumai ellenére is – „agyrágásnak”, illetve a „telekommunikáció atombombájának” tart.

De kiderült az is, hogy miért szereti a konditermi „csumpiskodást”.

A Vastag Csabával készült podcast adásunkat itt lentebb nézhetik meg teljes egészében.

 

Vagy épp hallgathatják.

A helyi zenészeket bemutató podcast sorozatunk korábbi epizódjait IDE KATTINTVA lehet elérni. Míg a témában készült cikkünket ITT OLVASHATJÁK.

Fotó: Facebook/Vastag Csaba

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email