adventi_vasar_pincesor

Igazi adventi hangulat költözött a pincesorra

adventi_vasar_pincesor

Igazi adventi hangulat költözött a pincesorra

Ünnepi finomságok, forralt bor és gyönyörű környezet várta az első adventi vásár látogatóit szombaton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ófalusi pincesor az év minden időszakában elvarázsolja az arra közlekedőket, hangulatos séták helyszíne a Mély út. Különösen igaz ez most, hiszen november közepétől az önkormányzat és a Pincetulajdonsok Egyesülete együttműködésének köszönhetően gyúltak meg a fények a pincesoron, a díszkivilágítás pedig az ünnepi időszak után is beragyogja majd a környéket.

Így adta magát az ötlet, hogy hagyományteremtő jelleggel adventi vásár is legyen a pincesoron. Bukovszki Csaba, a Buki Pince tulajdonosa és egyben az érdi Pincetulajdonosok Egyesületének alelnöke elmondta, hogy több mint száz árus jelentkezett a meghirdetett lehetőségre, de szelektálni kellett, hiszen a szervezés során az ünnepi időszakhoz illő termékek árusítóit részesítették előnyben.

A megmaradt jelentkezők közül nem mindenki tudott eljönni az első vásárra, de így is közel húszan árulták portékáikat a pincesoron, akik főként érdi vállalkozók voltak.

„Megtalálhatóak a vásárban az ilyenkor kedvelt finomságok, így sült gesztenye, sült kolbász, kürtőskalács, mézeskalács, forralt bor, meleg tea várta az érdeklődőket. Ezenkívül kézműves termékek is voltak, sok ünnepi apróságot lehetett vásárolni”

– hangsúlyozta az alelnök.

Az időjárás eleinte nem kényeztette a rendezvényt, hiszen a 15 órai kezdést követően még esett az eső, de később már javult a helyzet és ahogy kevesebb lett a csapadék, úgy lettek egyre többen a pincesoron. Magával ragadó a látvány, ahogy az ember megpillantja a karácsonyi fényeket és a Mély út mentén az árusokat. A sátrak többségében karácsonyi dalok is szóltak, mindenki igyekezett ünnepi hangulatot teremteni, a nézelődők nagy örömére.

Volt élőzene is, a Buki Pince terszán csendültek fel dalok, de volt egy utcai zenész is, aki gitárral a kezében szinte megállás nélkül játszott. Bukovszki Csaba elárulta, hogy mindig más zenei produkciók lesznek, ennyiben különbözik majd minden egyes szombati alkalom.

Öt pince tárta ki a kapuit az érdeklődők előtt, szinte mindenhol forralt borral és finom ételekkel várták a vásár látogatóit. A következő szombatokon ezek a pincék szintén nyitva lesznek, tehát akinek van kedve, betérhet ezekre helyekre, ahol egytől egyig felejthetlen vendéglátásban lehet része, igazi érdi borok társaságában.

A gyerekprogramok sajnos most elmaradtak a kedvezőtlen időjárás miatt, de a további alkalmakon – az időjárás függvényében – lehet számítani pónilovaglásra és egy iglura is, amelyben a gyerekek majd játszhatnak is.

Aki most lemaradt az adventi vásárról, az legközelebb december 9-én és december 16-án szombaton belevetheti magát a vásári forgatagba a pincesoron, mindkét alkalmmal 15 órától egészen 22 óráig várják az érdeklődőket a szervezők.  A szombati vásáron készült fotókból összeállított galériát alább lehet megtekinteni:

fotó: Balog Alex / Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email