pincesor

Ünnepi díszkivilágítás, de nem csak ünnepekkor

pincesor

Ünnepi díszkivilágítás, de nem csak ünnepekkor

Ezentúl egy 165 méter hosszú fényfüzér ékesíti majd az érdi pincesort.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bukovszki Csaba, a Buki Pince tulajdonosa és egyben az érdi Pincetulajdonosok Egyesületének alelnöke volt az ötletgazdája a kezdeményezésnek, hogy egy hangulatos fényfüzér kerüljön az Érd-Ófaluban található Mély út fölé, ami az érdi „borkultúra főutcája” is egyben.

Az elképzelést aztán az önkormányzat is támogatta, mind anyagi, mind pedig szakmai segítséget nyújtva, így a napokban el is készülhetett az izzósor. Ami az ünnepek közeledtével akár alkalminak is tűnhet, de nem az, hiszen mostantól télen-nyáron várja majd az arra járókat – mondta el az ÉrdMost érdeklődésére Bukovszki Csaba.

Az időjárásálló, egyenként két wattos ledes égőket hét sorban, mintegy 165 méter hosszan, közel 5 méteres magasságban feszítették ki a pincesor fölé, és az aktuális tervek szerint mindennap sötétedéstől éjfélig világítanak majd.

Bukovszki Csaba elmondta, az égősor gondolata onnan jött, hogy látták mekkora sikert aratott a korábban szintén az utca fölé kihelyezett esernyők látványa. Szerinte ezek a dekorációk esztétikai, hangulati élményt jelentenek, ami a környék növekvő turisztikai vonzereje miatt sem elhanyagolható szempont.

Az alelnök ennek apropóján hozzátette, december 2-tól kezdve három héten át minden szombaton egy adventi, karácsonyi programot varázsolnak a pincesorra. Tehát ha előbb nem is, de akkor érdemes lesz majd kilátogatni, és egy pohár forralt borral a kézben megcsodálni a fényfüzért.

Fotó: ÉrdMost/Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email