tel_kod_idojaras

Felemás arcát mutatja hétvégén az időjárás

tel_kod_idojaras

Felemás arcát mutatja hétvégén az időjárás

A hétvége első felében a csapadék, utána pedig inkább a napsütés dominál majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szombaton általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett az éjszaka kialakult köd, pára is fokozatosan megszűnik. Sokfelé várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen – nagyjából a Pécs-Miskolc vonalig – havas esőbe, havazásba vált – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Északnyugaton a friss hóréteg síkvidéken meghaladhatja az 5, a magasabban fekvő területeken akár az 5-10 centimétert is. Átmeneti időre néhol ónos eső előfordulhat, sőt helyenként zivatar is kialakulhat. Késő délutántól nyugat felől csökken a csapadékhajlam. Eleinte északnyugaton az északnyugati, délkeleten a déli szelet erős lökések kísérhetik. Napközben az északnyugatira, nyugatira forduló légmozgás többfelé erős, az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz, és ott a magasabban fekvő helyeken hófúvás is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére -3 és +8 fok közé hűl le a levegő, a keleti határvidéken lesz a melegebb.

Vasárnap nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap. Erősen felhős területek főleg hazánk északkeleti harmadán lehetnek, elsősorban ott előfordulhat helyenként hózápor, kisebb havazás. Az északnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon sokfelé erős lökések kísérik. Kora délutánra -2 és +3 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email