231125-erd-kalocsa-kezilabda

Továbbra is dobogón férfi kézilabdázóink

231125-erd-kalocsa-kezilabda

Továbbra is dobogón férfi kézilabdázóink

Tízgólos győzelmet aratott az Érdi FKSE-Treff 99 a férfi kézilabda NB II-ben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Esélyesként léptek pályára NB II-es férfi kézilabdázóink a Kalocsai KC ellen, a bajnokság F csoportjának 9. fordulójában. Ennek ellenére nem alakult könnyen hazai szemszögből az első félidő, különösen annak első fele. A vendégek lőtték az első gólt, majd 3-2-nél és 8-7-nél is vezettek. Három perccel az első játékrész lefújása előtt 12-12 volt az állás. A 15-13-as félidei érdi előnyt Gyöngyösi Dávid állította be.

A második harminc percet emberhátránnyal kezdte a Kalocsa, a kínálkozó lehetőséget pedig kihasználta a házigazda: Gyimesi Máté, Zalai László és Kovács Balázs Krisztián góljainak is köszönhetően 20-13-ra meglépett az Érdi FKSE-Treff 99. A 44. percben Smid Ákos találatával kialakult az addigi legnagyobb különbségű, 28-16-os eredmény. A hátralévő időben nem tudtak érdemi felzárkózást felmutatni a kalocsaiak, az Érd végül 35-25-re nyert.

A hazai alakulat leggólerősebb játékosa Ormay Soma Nándor volt hét találattal.

„Az volt a taktika, hogy a második félidőt húzzuk meg, mert addigra jobban elfárad az ellenfelünk, mint mi. A védekezésünk extra volt, itt kiemelném Veres Máté teljesítményét. Nagyon motiváltak voltak a srácok, hogy visszavágjanak a korábbi, kétgólos kalocsai vereségért”

— nyilatkozta az ÉrdMost.hu-nak Narancsik Imre, az Érdi FKSE-Treff 99 edzője.

Férfi kézilabda NB II F csoport, 9. forduló
Érdi FKSE – Treff 99 – Kalocsai KC 35-25 (15-13)
Érdi gólok: Ormay 7, Zalai 5, Gyimesi, Zeitler 4-4, Kovács B., Králl 3-3, Gyöngyösi, Hajdu, Smid 2-2, Cseh, Kedves, Veres.

A játéknapot követően az Érdi FKSE-Treff 99 továbbra is harmadik helyen áll a tabellán.

Fotó: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email