etelosztas3_221127AK

November 26-án indul az egyházak téli ételosztása

etelosztas3_221127AK

November 26-án indul az egyházak téli ételosztása

Március végéig vasárnaponként több mint háromszáz adag meleg ételt szállítanak házhoz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kevés város dicsekedhet olyan összefogással, mint Érd, ha a rászorulók megsegítéséről van szó. Számos akciót indítanak ilyenkor a civil és városi szervezetek, illetve az egyházak.

Egyik ilyen, immár évtizedes hagyomány a vasárnaponkénti ételosztás: az érdi egyházak összefogásával, civilek, vállalkozók támogatásával több mint négy hónapon keresztül meleg étel kerül  háromszáz nélkülöző, nehéz helyzetben élő érdi ember asztalára.

Bár az egyházak karitatív akciója általában advent első hétvégéjén startol, idén már novemberben elindul az ebédjárat. Az első háromszáz adagot az adventista gyülekezet önkéntesei főzik. Bolognai ragus tésztát és süteményeket készítenek, dobozolnak, majd szállítanak házhoz, címlista alapaján.

„Idén egy kis plusz ajándékkal is meglepjük az embereket. Az országos nagycsaládos egyesületek egy akció keretében otthon készített befőtteket, lekvárokat, savanyúságokat ajánlottak fel civil szervezeteknek. Az Emberi Hang Alapítvány is a kedvezményezettek között  volt, és négyszáz üvegnyi adományt kaptunk a sokgyermekesektől. Ez nagyon nagy öröm, hiszen most, az ételosztás keretében szét tudjuk osztani ezt az ajándékot” – mondta az ÉrdMostnak Paróczai Zoltánné Mariann, az ételosztást koordináló Emberi Hang Alapítvány kurátora.

Március végéig két olyan vasárnap lesz, amikor nem osztanak meleg ételt: december 24-én 31-én. Helyette konzervekkel, tartós élelmiszerekkel lepik majd meg a nehéz helyzetben élőket. Ennek beszerzésében köszönettel veszik azok segítségét, akik szívesen adományoznának erre a célra.

Helyi vállalkozók támogatását is várják, hiszen hosszú a tél, lesznek olyan vasárnapok, amikor nem a gyülekezetek, egyházközségek, hanem önkéntesek főzik az ebédet, és nagy szükségük van az alapanyagokra. Most is van olyan vállalkozás, amely segíti az ételosztást, így jóval olcsóbban jutnak kenyérhez, és több szeletet tudnak csomagolni a nélkülözőknek.

Háromszáz embernek főzni a mai nyersanyagárak mellett nem csekélység – és bizony a rászorulók listája a téli hónapok idején bővülni szokott, hiszen az a tál meleg étel (amit úgy mérnek, hogy akár két-három étkezésre is kitartson) nagyon sokat jelent azoknak, akik sok gyermeket nevelnek, vagy pici nyugdíjból élnek, esetleg beteg hozzátartozójukat gondozzák.

Aki szeretne meleg ételt kapni vasárnaponként, vagy szívesen támogatná ezt a fontos és életmentő kezdeményezést, hívja az Emberi Hang Alapítvány kurátorát, Paróczai Zoltánnét a 0630976-2510-es telefonszámon.

Az Emberi Hang Alapítvány köszönettel fogadja a felajánlásokat, a 10403136-31305332-0000000 számlaszámon, „ételosztás” megjelöléssel.

 

Fotók: Ádám Katalin (archív)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email