adventigyertyagyujtas

Ilyen még nem volt: adventi programok Érd több pontján

adventigyertyagyujtas

Ilyen még nem volt: adventi programok Érd több pontján

Vásáry André, Gájer Bálint, Dolly Roll és a Kolompos is fellép Érden, a város adventi programsorozata keretében. A pincesor is ünnepi díszbe öltözik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gazdag adventi programkínálattal várja az érdieket a Szepes Gyula Művelődési Központ. Koncertek kicsiknek és nagyoknak, ünnepi gyertyagyújtás, és idén először adventi vásár is lesz a múzeumkertben. No meg kürtős kalács, forralt bor, sütemény és díszkivilágítás, ami tovább emeli az ünnepi hangulatot.

A programokat december 3-án, 10-én, 17-én vasárnaponként, illetve 22-én pénteken rendezik, a részvétel ingyenes.

December 3-án, advent első vasárnapján délután négy órakor kezdődik a Csiribú társulat koncertje, fél hatkor pedig meggyújtják a gyertyákat a város adventi koszorúján.
Este hattól Vásáry André ad majd ünnepi koncertet a kertben.

December 10-én négytől Endrődi Ági és a fellegjárók koncertjét láthatják a családok, majd a fél hatos ünnepi gyertyagyújtás után a Four Fathers áll a színpadra hatkor.

17-én a Kiflihajó mulattatja a gyerekeket négy órától, öttől pedig a Grinccsel szelfizhetnek a vállalkozó kedvűek. A gyertyagyújtás most is fél hatkor kezdődik, majd egy meglepetés-fellépő koncertezik a múzeumkertben.

A negyedik adventi gyertyát 24-én gyújtjuk majd meg, de a városi ünnepséget 22-én, pénteken rendezik. A kicsik örömére a Kolompos együttes látogat el Érdre, négy órakor, majd a fél hatos gyertyagyújtás után kihirdetik a karácsonyfadíszítő verseny eredményét, és átadják a díjakat is. Hattól Gájer Bálint hangolja az ünnepre a résztvevőket karácsonyi koncertjével.

Szombatonként (december 2-án, 9-én és 16-án) adventi hangulatban vár minden érdeklődőt a pincesor Ófaluban, oda is érdemes kilátogatniuk az ünnepváróknak. Adventi vásárt szeveznek a pincetulajdonosok: halk zeneszó és ünnepi kivilágítás mellett válogathatnak az érdeklődők a kézműves portékák (díszek, játékok, ékszerek) között, és aki megéhezik, hagyományos magyar ételeket vásárolhat (a kolbász, töltött káposzta, lángos, kürtős és mézeskalács mellett lesz sült gesztenye, forralt bor és tea, sőt, vattacukor is).

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email