szikramartonnap_kek_lampa

Kékbe öltöztetik a főteret szombaton

szikramartonnap_kek_lampa

Kékbe öltöztetik a főteret szombaton

Harmadik alkalommal rendezi meg Márton-napi kéklámpás felvonulását a Szikra Tehetséggondozó Egyesület.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A november 11-én, 17 órakor kezdődő sétára mindenkit szeretettel várnak. A Szikra küldetése az autista gyermekek fejlesztése, tehetséggondozása, így ez a programot is az ő igényeikhez igazítják.

A program egyszerű lesz, de bensőséges, laza és családias: körbesétálják a teret, énekelnek, beszélgetnek, nevetgélnek, sütiznek. A szervezők a Márton-nap tiszteletére liba formájú aprósüteménnyel várják a résztvevőket.

Ahogy ez már hagyomány, a családokat a Szikra megajándékozza egy-egy kék lámpással, de természetesen otthonról is hozhat bárki világítóeszközt – lényeg, hogy kék legyen, hiszen ez az autizmus színe, a rendezvény pedig az autizmus spektrumzavarral élőkre szeretné felhívni a figyelmet.

Amellett, persze, hogy alkalmat teremt az érintetteknek, hogy egy támogató, elfogadó közösségben együtt legyenek, jól érezzék magukat, ismerkedjenek.

Zádori Henrietta, a Szikra elnöke az ÉrdMostnak elmondta: egyesületüknek ma már több mint ötszáz tagja van, és ha nem esik az eső, mintegy kétszáz résztvevőre számítanak szombaton. Persze, nem csak a tagcsaládok jönnek el ilyenkor: szomszédok, testvérek, ismerősök is szívesen részt vesznek a jó hangulatú felvonulásban.

Aki kíváncsi rá, milyen is egy kéklámpás rendezvény, tekintse meg tavaly készített videónkat, illetve cikkünket a 2022-es kéklámpás sétáról.

Fotó: archív (Ádám Katalin)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email