2023-krajnyak-zsuzsanna-kerekesszekes-vivas

Világbajnoki bronzérmeket nyert Krajnyák Zsuzsanna

2023-krajnyak-zsuzsanna-kerekesszekes-vivas

Világbajnoki bronzérmeket nyert Krajnyák Zsuzsanna

Két bronzcsatát is győzelemmel zárt a magyar kerekesszékes vívóválogatott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tőrben és párbajtőrben is harmadik lett a magyar női kerekesszékes vívóválogatott az olaszországi Terniben rendezett paralimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Tőr versenyszámban az érdi paralimpiai ezüst- és bronzérmes, egyéni világbajnok Krajnyák Zsuzsanna Hajmási Éva, Madarászné dr. Mező Boglárka és Nádasdy Anna oldalán lépett pástra. A magyar együttes az elődöntőig jólt teljesített, ott azonban alulmaradt, míg a „kisdöntőben” 43-30-as győzelmet aratott Hongkong nemzeti csapata felett.

Párbajtőr kategóriában a Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Madarászné dr. Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású piros-fehér-zöld csapat hasonló forgatókönyv szerint jutott el a bronzcsatáig, mint tőrben. Az érmes helyezésért ez esetben a franciákat verték a mieink 45-37-re.

„A csapatversenyben érezhető volt, hogy egyéniben ezúttal senkinek sem sikerült világbajnoki érmet szereznie. Tőrben a házigazdákkal vívtunk a kettőbe jutásért és ott nagyon kevés hiányzott a bravúrhoz. Annak természetesen örülök, hogy mindkét fegyvernemben érmet szereztünk”

— értékelt az ÉrdMostnak Krajnyák Zsuzsanna kerekesszékes vívó.

A 2024. évi párizsi paralimpiai játékokra készülő Krajnyák Zsuzsanna egyéniben az „A” sérültségi kategóriában indult tőrben és párbajtőrben egyaránt. Ezekben nem sikerült TOP 3-ban végeznie a többszörös év sportolójának: tőrben tizedik, párbajtőrben tizenkettedik helyen fejezte be a vívást az olaszországi kvalifikációs világbajnokságon.

„Egyéni szereplésemtől jobbat vártam, de tudni kell, hogy egy új rendszert probáltak ki a szervezők, illetve ez a lebonyolítás lesz a paralimpián is Párizsban. A legjobb nyolcba jutás volt a cél, hiszen hosszú sérülésemből talán most vagyok végre százszázalékos állapotban”

— tette hozzá az érdi paralimpikon.

 

Fotó: Krajnyák Zsuzsanna

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email