szivarvanyovicsaladinapBA_231012.jpg

Ezt nézd, Apu! Anyu, ugye, felmászol velem?

szivarvanyovicsaladinapBA_231012.jpg

Ezt nézd, Apu! Anyu, ugye, felmászol velem?

Családi délutánt tartottak csütörtökön a Szivárvány óvoda nemrég átadott udvarán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Apuka rúgta a labdát, anyuka alagutazott a kislányával, nagymama segédkezett a minitrambulinnál – akár egy játszótér, olyan volt a Bem téri ovi udvara ezen a verőfényes délutánon.

Ezt a családi rendezvényt azért hirdette meg az óvoda, hogy a szülők is lássák, illetve kipróbálják a nemrég átadott udvart, amiről korábban már megírtuk: a menő játszóterek is elbújhatnak mellette.

A hagyományos játszóeszközök mellett itt firkafal, trambulinok, kötélmászókák, mezítlábas ösvény, Kresz-pálya várja a kicsiket, sőt, még egy focipálya is helyet kapott a hatlamas udvaron. Mindez önkormányzati beruházásból valósulhatott meg, csupa hazai játékkal, az Érdi Városgazda munkájának köszönhetően.

„A játékoknak olyan teherbíró képességük van, hogy a szülők akár ki is próbálhatják a csúszdákat, tudnak együtt rajzolni a gyerekekkel a falra, vagy akár ugróiskolázni, esetleg végigmenni a mezitlábas ösvényen. Szerencsére az idő is kegyes hozzánk” – mondta az ÉrdMost-nak Vincze Beáta intézményvezető.

Azok a szülők, akiknek nem ez az első nevelési évük itt, és látták, milyen volt korábban az udvar, még jobban értékelik a változásokat. „Tavaly itt, ahol most állunk, volt egy csúszda, ami el volt törve. Tavaly, amikor a lányom ovis lett, már le volt zárva. És most olyan jó, hogy mindent használni lehet” – mondta a középsős Linda édesanyja (kiemelt képünkön).

A kislány kedvence a mászóalagút,  anyukájával ott játszottak most is. Linda egyébként nagyon szeret játszóterezni, a hajósra szokott járni a család.

Az ötéves Vid a fészekhintát kedveli itt a legjobban. Nagymamájával járta körbe az óvodaudvart, aki ugyan nem látta a régi állapotokat, de nagyon jónak tartja az új játékokat, és kiváltképp tetszik neki a talaj esésvédő gumiborítása.

„Az a jó, hogy itt olyan eszközök is vannak, amelyek egy játszótéren nincsenek. Mint például ez a mezítlábas ösvény” – mondta egy másik anyuka, hozzátéve: nagyon jó ötletnek tartja a családi napot, mert így a gyerekek az egész kertet felfedezhetik, nem csak azon az udvarrészen játszhatnak, ahol a csoportjuk szokott.

„Ide nézz, Apu, gyere!” – harsant fel innen-onnan a kiáltás. És az apukák – no meg az anyukák, nagymamák – mentek a csúszdához, meg focipályát nézni, vagy a kötélmászókához. Volt, aki a nagyobb tesót is elhozta. Hiszen ez az udvar a kisiskolásoknak is bőven kínál játéklehetőséget.

 

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email