szivarvanyudvar9CSL_230801

A menő játszóterek elbújhatnak az érdi ovi udvara mellett

szivarvanyudvar9CSL_230801

A menő játszóterek elbújhatnak az érdi ovi udvara mellett

Az önkormányzat teljes egészében felújította a Bem téri óvoda udvarát, amit mától vehettek birtokba a gyerekek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szivárvány oviba a négy hetes nyári zárás után tegnap tértek vissza a gyerekek. Ennél nagyobb meglepetéssel nem is indulhat a kicsiknek az augusztus.

Mintegy 350 gyereknek szerez örömet az új óvodaudvar. Ez ugyanis Érd legnagyobb óvodája, amit pár éve felújítottak ugyan, ám az udvar nagyon elavult volt: a régi játékok nem feleltek meg az uniós szabványoknak.

A mezítlábas ösvényt a polgármester is kipróbálta

Most az önkormányzat jóvoltából a teljes területet újjávarázsolták, nem is akárhogy:

az ovikban már megszokott eszközök – csúszdák, hinták, homokozók, rugós játékok –  mellé kevésbé hagyományos elemeket (kötélpiramis, kalózvár, trambulinok, mászófal)  telepítettek, és kialakítottak egy sportpályát, valamint egy mezítlábas ösvényt és egy KRESZ-pályát is. 

Ezen a KRESZ-pályán biztonságban gyakorolhatnak a gyerekek

Tavaly december óta több ütemben építette át az Érdi Városgazda a hatalmas, 2200 négyzetméteres udvart, ebből 1300 négyzetméteren alakítottak ki játszóteret.  1100 négyzetmétert gumiburkolattal borítottak, és több mint húsz fát ültettek el.

Ezek az eszközök már megfelelnek az uniós szabványoknak, ráadásul itthon gyártották őket

Az építkezést 100 millió forint fejlesztési hitel segítségével finanszírozta a város. Ennek mintegy háromszorosába került volna a projekt, de a költségek mintegy kétharmadát sikerült megspórolni azzal, hogy az eredeti tervben szereplő, olasz gyártók által készített udvari bútorokat magyarra cserélték – erről egy májusi bejárás alkalmával beszélt tudósítónknak Csőzik László.

A kötélpiramist nagyon szeretik a kicsik és a nagyobbacskák is 

Azóta elkészült az udvar, és a polgármester augusztus 1-jén a közösségi oldalán hírül adta, hogy az udvart ismét birtokba vehetik a gyerekek. Mint írja, már csak a kisebb utómunkálatok vannak hátra – például a napvitorlák felszerelése. Az árnyékolók megérkezését még várják. A beruházás pedig a napokban teljesen lezárul.

Új gumiburkolat, új csúszdák a gyerekek örömére, és a biztonságukat szem előtt tartva

„Régi adósságát törlesztette most a város, a felújítást régóta kérték a szülők.  Komoly kihívást jelentett, hogy az óvoda egy gödörben fekszik, tehát a játékok telepítése előtt betontámfalakkal kellett megerősíteni az udvar oldalát, meg kellett oldani teljes körűen a csapadékvízelvezetést, hogy felhőszakadáskor ne változzon beltengerré az udvar” – tette hozzá posztjában Csőzik László.

Több mint húsz fát ültettek és parkosítottak is az Érdi Városgazda munkatársai 

Végül, de nem utolsósorban említsük meg Varga László street art művész nevét, aki  a betonfalra madarak, házikók, hegyek, fák kontúrjait festette fel úgy, hogy a gyerekek rajzolhassák majd be krétával a részleteket.

Fotónk májusban készült, amikor a street art művész még javában dolgozott:

Készül a falfestmény (Fotó: Ádám Katalin)

És a végeredmény:

Erre a falra öröm lesz rajzolni 

Képek forrása: Csőzik László Facebook oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email