ovifelújítás-jpg-adamkata

Újjávarázsolják Érd legnagyobb óvodájának udvarát

ovifelújítás-jpg-adamkata

Újjávarázsolják Érd legnagyobb óvodájának udvarát

Magyar termékekkel, érdi munkaerővel több százezer forintot spórol a város.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd legnagyobb óvodája a Bem téri. Tizenkét csoportjába 350 gyermek jár. Az épületet pár éve felújították, de az udvara nagyon elavult volt. A régi játékok már nem feleltek meg az uniós szabványoknak, az ovi építése óta most először kerül sor a teljes cserére.

„Nagyon régóta vártunk az udvar felújítására, és nagyon boldogok vagyunk, hogy végre elkészülhet” – mondta az ÉrdMostnak Vincze Beáta óvodavezető. Mint mondta, a hagyományos játszóeszközökön kívül a játszótereken már megszokott, modern játékokat is telepítenek.

„A homokozók betonalapjait megtartottuk, mert ezek nagyon jó minőségűek, de keretet és tetőt is kaptak ezek az eszközök. Elkészült továbbá egy sportpálya, és folyamatban van egy esőkert kiépítése” – tette hozzá Vincze Beáta.

„Mivel az óvoda udvara lejjebb van, mint az utca szintje, a csapadék rendre bezúdult az utcáról. Most már ez sem okoz problémát: egyrészt több szikkasztót építettek ki, másrészt az esőkert növényei elnyelik a vizet, sőt, a talajból is magukhoz vonzzák – magyarázta az óvodavezető.

A hatalmas udvart december óta több ütemben építik át az Érdi Városgazda dolgozói, az előzetes számítások szerint a munkákkal június végéig végeznek. Addig a kicsik a régi udvar egy részén levegőzhetnek, játszanak, a közeli füves részre is kisétálnak, és a sportpályát is használják.

Csőzik László polgármester és kollégája, Szűcs Gábor alpolgármester kedden ellátogatott eljött az oviba, hogy személyesen lássa, hol tart a munka. Közben az ÉrdMostnak elmondta: 100 millió forint fejlesztési hitel segítségével finanszírozzák az építkezést.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a parkvárosi gyerekek végre jó körülmények között játszhatnak” – mondta városvezető. Hozzátette: annak köszönhetően, hogy a város saját cége végzi a munkát, sokkal olcsóbb lett a beruházás. Eredetileg mintegy 350 millió forintba került volna ez a projekt, de a költségek mintegy kétharmadát sikerült megspórolni azzal, hogy az eredeti tervben szereplő, olasz gyártók által készített udvari bútorokat magyarra cserélték.

Természetesen nem csak a játékok telepítésére figyelnek oda, hanem a fák pótlására is, hiszen az építkezés során több idős fát ki kellett vágni. Ezek helyett eddig kilenc fát ültettek, de még ötöt szándékoznak a közeljövőben. Ráadásul 220 cserje is került az ovi udvarára.

„A játékok mintegy fele már a helyére került az elmúlt hetek, hónapok során – tudtuk meg László Ferenctől, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetőjétől. A helyén áll már két trambulin, három rugós játék, egy kalózvár, egy labirintus, két fészekhinta, két játszóház, két csúszda, a mászófal, a játékvár, a kötélpiramis, a hintaállvány, két homokozó.”

Rövidesen elkészül a mezítlábas ösvény és a KRESZ-pálya, az Iparos út felé eső részre pedig két homokozót, két játszóházat, egy alacsony hintát, egy fészekhintát, kalózhajót, kéttornyos várat, mozgásfejlesztő labirintust, három rugós játékot és négy csúszdát telepítenek.

Fotók: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email