376902751_690617413113360_8952440298360476493_n

Most olyan helyen is bringázhatsz, ahol eddig nem

376902751_690617413113360_8952440298360476493_n

Most olyan helyen is bringázhatsz, ahol eddig nem

Október 8-án vasárnap lesz az Érd Körbe, a kerékpáros városkerülő túra őszi fordulója.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd Körbe őszi fordulóját immár huszonegy éve hagyományosan szeptemberben tartják, de talán nem először fordul elő, hogy az időjárás nem kedvez a tekerésnek, így a szervezők kénytelenek változtatni a menetrenden. Így történt ez most is, hiszen szeptember 24-én mindenki nagy erőkkel készült az őszi körre, de a meteorológiai előrejelzések miatt új időpont mellett döntöttek a bringások.

Gyorsan megszületett a döntés, így esett a választás október 8-ra. Szervezők és résztvevők egyaránt megnyugodhatnak, hiszen az előrejelzések igazi bringás időt jósolnak. Változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, 20-22 fok körüli maximumokkal.

2021-ben kellemes őszi idő fogadta az Érd Körbe résztvevőit (ÉrdMost archív)

Míg a tavaszi városkerüléseken több sport-, illetve családi programmal szokták várni a résztvevőket, az őszi Érd Körbe hagyományosan csak a tekerésről szól – tudtuk meg Csengeri Attila főszervezőtől.

Persze, lesz zsíros kenyér (a Soós Pékség és az Ága-Boga Érdi Nagycsaládosok Egyesülete jóvoltából), és a Lukácsi Event Kft. gondoskodik a hangosításról, a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzat pedig arról, hogy a résztvevők biztonságban tekerhessenek. Az orvosi ügyeletet az International Ambulance Kft. biztosítja.

„Az ÉTV-t is köszönet illeti, ugyanis az idén visszatérünk a gátra, és áthaladunk a vízművek területén is, amit a vállalat engedélyezett számunkra, és nyitott kapukkal várnak minket. Ráadásul a rendelkezésünkre bocsátották a város területén működő ivókutak listáját, így több helyen is lesz módunk a felfrissülésre. Az ivókutak jobb szolgálatot tesznek, mint a lajtoskocsi, hiszen útközben is tudjuk használni őket” – hangsúlyozta az Érd Körbe alapítója.

Ha nem is mindenki parkol le minden útba eső kútnál egy-egy kortyra, legalább tudni fogják a bringások, hogy szükség esetén hol állhatnak meg egy kis felfrissülésre, vagy akár mosakodásra, sebtisztításra.

Átalakított, régi ivókút a vízmű területén (archív)

De térjünk  vissza az útvonalhoz. Idén is négy kört jelöltek ki a szervezők. A legrövidebb, egy kilométeres kör a városközponti lakótelepen keresztül vezet, ezen a legkisebb, kezdő bringások is indulhatnak.

A nyolc kilométeres ófalusi kör már azoknak ajánlott, akik legalább az idei szezont végigtekerték. Érdekessége, hogy nemcsak az ÉTV területén hajthatnak keresztül a résztvevők, hanem a gáton is (az elmúlt években ezt nem érintették).

A 30 kilométeres városkerülésre inkább a 14 éven felüli, gyakorlott kerekezőket várják, ugyanis itt felfelé is kell tekerni, ráadásul tempósabban haladnak majd. Mint lejjebb látható, idén a Papi földekhez nem kanyarodnak el, a Felső-parkvárosi rész viszont megmarad. Két helyen (egyszer felfelé, egyszer lefelé) érintenek olyan területet, ahol útépítési munkálatokat végeznek,  de a kivitelező szerint biztonságosan át lehet haladni ezeken a szakaszokon.

A térképen piros szín jelzi a kis családi kört, a kék az ófalusit, a sárga pedig a teljes, 30 kilométeres kört. Lesz még egy Sólyom-emlékkör is, ez 60 kilométeres, és Etyek magasságáig bringáznak majd el a résztvevők (a térkép ezt nem jelöli).

Ide kattintva megjelenik egy részletesebb térkép is. (Forrás: Érd Körbe)

 

A rendezvényt Csőzik László polgármester nyitja majd meg 10 órakor, ezt követően rajtol el a mezőny. Regisztráció nem lesz – ahogy eddig sem volt -, a szervezők a tavaszi ezer felettinél kisebb, 100-150 fős létszámra számítanak.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email