Ürmös_Tárnoki_Csaba_kereszteződés

Átalakul az Ürmös-Tárnoki-Csaba utcák kereszteződése

Ürmös_Tárnoki_Csaba_kereszteződés

Átalakul az Ürmös-Tárnoki-Csaba utcák kereszteződése

Gyalogátkelőhely, járda és parkoló is épül az érintett csomópontban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A héten kezdődött, és várhatóan novemberre fejeződik be az Ürmös-Tárnoki-Csaba utcák határolta terület átépítése – árulta el az ÉrdMostnak Csőzik László. A fejlesztés részleteiről a polgármester Facebook oldalán olvashatunk bővebben.

A bejegyzésből kiderül, a csomópont modernizálása során az alábbi átalakításokra kell számítani:

  • két új zebra épül a Tárnoki és az Ürmös találkozásánál,
  • a Csaba utca torkolatában szintén új gyalogátkelőhelyet hoznak létre, méghozzá úgy, hogy középre beépítenek egy járdaszigetet,
  • emellett a Tárnoki Ürmös és Csaba közti részén kialakítanak egy balra térő sávot,
  • a kereszteződésben, illetve a beruházásban érintett utcaszakaszokon új járdák készülnek,
  • valamint 10 darab parkoló is várja majd az arrafelé közlekedőket.

Az építkezés miatt már most is van forgalomterelés van a környéken, és lámpa irányítja az autósokat. Ami a következő hetekben sem fog változni, hiszen rendszeresen le lesz zárva egy-egy sáv, esetenként és átmenetileg egy-egy útszakasz is – derül ki a posztból.

Csőzik László az ÉrdMost kérdésére hozzátette, hogy főként a helyi gyalogosforgalom biztonságosabbá tétele a beruházás célja. De nem titkolt cél az sem, hogy az átépítéssel valamelyest az Ürmös utca felől érkező autóforgalmat is megfékezzék, hiszen sokan akár „80-100-al is repesztenek” – fogalmazott a városvezető.

Szintén a Tárnoki úttal kapcsolatos információ, hogy hamarosan elkészülhet a zebra a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodája előtt, legalábbis ez derül ki abból a kommentből, amit Csőzik László posztja alatt olvashatunk. Az egyik hozzászóló arról panaszkodott, hogy gyalogátkelőhely hiányában életveszélyes az óvoda előtt közlekedni, amire a polgármester a következő választ adta: „A Tárnoki út felújítása egy régebbi állami pályázatból történt, s sajnos elődeink nem tervezték be a projektbe a zebrát. Ez azért nagy gond, mert egy gyalogátkelőhely megtervezése, az engedélyek megszerzése a legbürokratikusabb dolog, amit el tud képzelni. Én sem hittem el, amikor polgármester lettem, hány engedélyt kell beszerezni, miért megy hónapokig, sőt évekig a levelezés a különféle hatóságok között. A lényeg: megterveztettük, a közúti hatóság főengedélye megvan, a Tárnoki felújításakor kialakítottuk a járdakapcsolatot is. Bármikor fel lehetne festeni (egy napi munka), de még egy engedélyre várunk. Ugyanis külön papír, további plusz engedély kell ahhoz, hogy a zebrát megvilágító plusz lámpát ráköthessük a hálózatra. Sürgetem az ügyet, amint megvan a zöld jelzés, a Városgazda felvonul és csinálja.”

Fotó: ÉrdMost/Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email