akasztás kötél

A polgármester felakasztásáról álmodozik a helyi fideszes FB-oldal

akasztás kötél

A polgármester felakasztásáról álmodozik a helyi fideszes FB-oldal

Nehéz ugyanis másképp értelmezni azt a képet, ami a helyi ellenzékhez köthető erdioldal nevű Facebook-oldalon jelent meg a minap.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A közösségi médiában az oldal által közzétett képen két széken álló férfi látható, mindkettő nyakában kötél. Az egyik mellé Csőzik, a másik mellé Érd nevét biggyesztette az alkotó. Érd felakasztja Csőziket, de közben Csőzik kirúgja Érd alól a széket. (A képet szerkesztőségünk etikai okokból nem hajlandó közölni, ide kattintva az erdioldalon mindenki megnézheti.)

Nehéz az üzenetet másképp értelmezni, minthogy az érdiek akasszák fel a polgármestert. Az erdioldal nem éppen a jó ízléséről és szofisztikált bejegyzéseiről híres, korábban is rengeteg bejegyzéséről derül ki, hogy teljes hazugság, olyanokat állítanak, amiknek épp az ellenkezője igaz.

Pár napja például azt, hogy a városvezetés „keresni akar” az érdi szalagavató bálokon, holott Csőzik László polgármester előterjesztése épp az ellenkezőjét fogja elérni: az önkormányzat állja majd teljes egészében a bálok megrendezésének a költségét az Arénában. (Cikkünket itt olvashatja.)

Amúgy a Fidesz kommunikációjában régi hagyománya van a kötélnek és az akasztásnak. Ki felejthetné Kövér László elhíresült javaslatát 2002-ből.

Kövér anno mintegy másfél száz fős hallgatóság előtt az olimpia megrendezése kapcsán kijelentette: „Sokan vannak ma Magyarországon olyanok, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találnak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat.”

Megkérdeztük Gasparik Gábort, a helyi Fidesz új helyi elnökét, mi a véleménye a posztról. Azt mondta, még nem látta, de megnézi és visszahív bennünket.

FRISSÍTÉS!

Az erdioldal válaszolt cikkünkre, amit teljes terjedelmében közlünk. A stílus önmagáért beszél.

Kling József!

Itt a reagálásunk a hazug cikkedre. Úgysem hozod le, hiszen szándékosan, a megbízóid akaratát teljesítve hazudozol, de azért nem árt, ha néha szembesülsz azzal, mekkora görény is vagy – a mi pénzünkből.
Egy politikai mém margójára – magyarázó szöveg gyengébbek kedvéért
Komoly mentális problémákkal küzdhet az az ember, aki egyszerű karikatúrát képtelen értelmezni. Fura, de Kling József gyakorló bértollnok, az Érd Médiacentrum főszerkesztője láthatóan ilyen nehézségekkel éli az életét. Azért fura, mert mégiscsak 250 millió adófizetői forint van rábízva, márpedig ritkán adnak ennyi pénzt egy képes beszédet értelmezni képtelen ember kezébe. Mondjuk kevés helyen is adnak ennyi pénzt politikai propagandára, miközben a szakrendelőre 30 milliót szán a város politikai vezetése, na, de Érd is elég furi hely lett pár éve.
De vegyük sorra, hogy mit állít cikkében ez a Kling nevű, hátha a Csőzik által azóta beizzított baloldali médiaspektrum is olvassa a posztunkat.
Kling már a cikk címében is hazudik. Egyrészt nem vagyunk fideszes oldal. A város jelenlegi dékás vezetésével szemben kritikus oldal vagyunk. De nem fideszes oldal. Ahogy Asztalos Évás, Tekauer Norbertes, Mihazánkos, se másos oldal nem vagyunk.
Aztán: A kép nem két figura felakasztását ábrázolja, hanem két öngyilkosjelölt áll egymással szemben. A sámli, Kling. A sámli a kulcs. Ha még így se értenéd: akasztani nem kissámliról szoktak. Tehát: nem, nem ábrándozunk Csőzik felakasztásáról, de még csak a haláláról sem. Csőzik megmenekül a mém „története” szerint. Mert ha lenne szemed, ha lenne agyad, Kling, akkor látnád, hogy a másik, Érd felirattal ellátott figura éppen levágja a kötelet a vele szemben álló, Csőzik feliratú figura nyakáról. Vagyis megmenti. Te nem tudhatod, mert akkor talán még hírből sem ismerted Érdet, de a 2019-es kampányban Csőzik azzal fenyegetőzött, hogy ha nem nyer, akkor abbahagyja a politizálást és visszamegy, ahonnan jött, Pestre ügyvédnek. Szóval, ahogy arról a poszt szövege is szól, bár te erről kussoltál a cikkedben, a rá szavazó 12 ezer érdi mentette meg Csőzik politikai karrierjét. Azért, mert remélték, hogy a Csőzik feliratú figura hasonló jót tesz majd vele. De nem, a Csőzik feliratú figura kirúgja a sámlit az Érd feliratú alól, vagyis kivégzi. Mert ő ilyen. Szereti kivégezni a várost, amelyik megbízta őt a városépítéssel. Mert – és Kling, ezt te is pontosan tudod – mióta Csőzik vezeti a várost, azóta nem épült itt semmi, ami az ő nevéhez fűződne. Minden, ami épül és épült az elmúlt négy évben, az az előző vezetésnek köszönhető.
Biztosak vagyunk benne, hogy ezek után sem érted, Kling, mert egybites a gondolkodásod, a szíved pedig gonosz, ahogy arról az elüldözött kollégáid is beszélnek.
De két esetet a figyelmedbe ajánlunk, ha már voltál szíves felhozni a témát: Bősz Anett volt az, Csőzik jelenlegi felesége, aki agyagba akarta döngölni az éppen kórházban haldokló Aradszki András országgyűlési képviselőt. A másik, amikor Balla Imre Csőzik önkormányzati képviselője nyilvánosan azt kívánta, bárcsak agydaganata lenne az előző polgármesternek.
Szóval nem mi kívánjuk mások halálát, azok a te megbízóid, Csőzik és a felesége meg a megélhetési politikus mamelukjaik. De ezekről az esetekről persze nem írtatok, ahogy egyik baloldali lap sem azok közül, akik most majd rólunk írni fognak, átvéve az idióta hazugságodat.
És végül még egy hazugság, amiből kiderül, ki is a mesteretek. Szóbahoztad a „köteles beszédet”, mert annyira hülye vagy, még ennek a történetét sem tudod, te ÚÚÚSÁGÍRÓ.
Amiről mindenki, aki kicsit jártas a hazai politika történéseiben, pontosan tudja, hogy Gyurcsány kreálmánya.
Debreczeni József Az új miniszterelnök című, Gyurcsány Ferencről szóló könyvében (Osiris, 2006) többek között ez olvasható: „amikor Kövér László a választási harc finisében egy szűk körű, mondhatnám belterjes rendezvényen a hívek körében valami olyasmit mond, hogy ha azokra hallgatnának, akik nem látják a kormány vezette országépítés eredményeit, akik a kiábrándulás, a reménytelenség, a nihil légkörét terjesztik, akkor akár le is mehetnénk a pincébe, és felköthetnénk magunkat. Aztán annyit még hozzátesz, hogy azt persze elvárja az illetőktől, hogy ebben ők járjanak elöl…”
A továbbiakban Debreczeni kimondja: „Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható.” Közvetlenül a 2002. évi választások előtt, amikor a Fidesz egyértelműen vezetett, a szocialisták úgy döntöttek: „elindítjuk a köteles dolgot”. „És összerakjuk” (…)”
Ezt csináljátok most ti, Kling. Csőzikkel és Vargával összerakjátok az érdi „köteles dolgot”.
De hiába. Akinek van egy csöpp esze, az pontosan látja, hogy miről szól az egyébként már százféle módon mémként felhasznált karikatúra. A többi pedig trollzombi, mint te, több szóra nem is érdemes.

A kép illusztráció / shutterstock

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Városgazda munkatársai és a helyi tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, hogy a lakosság

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email