IMG_20230917-erd-baseball-ezusterem-varasd

Ezüsttel tértek haza Szerbiából az érdi baseballosok

IMG_20230917-erd-baseball-ezusterem-varasd

Ezüsttel tértek haza Szerbiából az érdi baseballosok

Idén is jól és eredményesen szerepeltek a gyerekek a nemzetközi versenyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Belgrád Kupán vendégszerepelt az Érdi Baseball és Softball Egyesület U13-as csapata. Városunk fiataljai már az első napon összecsaptak valamennyi ellenfelükkel a szerbiai viadalon.
A Horvátországból érkezett Vindija Varazdin (Varasd) ellen nem sikerült felpörögni az érdieknek, de az utazás fáradalmai is visszaköszöntek a pályán. Ehhez hozzájött az is, hogy a varasdiak jól játszottak, dobójuk jól teljesített. Végül 7-4-re alulmaradt az Érd. A folytatás már sokkal jobban sikerült: a szerbiai Novi Sad (Újvidék) ellen a kiváló ütéseknek is hála 7-5-ös magyar győzelem született, majd a házigazda Beograd ’96-tal (Belgtrád) szemben is megmaradt a jó forma, aminek 9-4-es érdi siker lett a jutalma.
Másnap az elődöntőben volt érdekelt az Érdi Baseball és Softball Egyesület 13 év alattiakból álló gárdája. Az újvidékiek ellen vívott csatát ezúttal is a mieink nyerték, méghozzá 5-4-re. A fináléban újfent a varasdiakon kellett volna felülkerekednie a magyar gyerekeknek, azonban ez ismét túl nagy falatnak bizonyult. A horvátok ellen 11-5-re maradtak alul Terry Lingenhoel tanítványai, amellyel a Belgrád Kupa második helyén zártak.
„Szomorúak semmiképpen sem voltak fiataljaink, hiszen számos új játékos találta meg a helyét és a rutinosak is hozták formájukat. Bár a legtöbb egyéni díjat a győztes csapat játékosai kapták, a legjobb dobó díját az érdi Lunczner Mátyás vehette át. Ebben az évben a második hely lett a jutamunk, de jövőre is visszatérünk a végső sikerért”
— nyilatkozta Takács Máté, az Érdi Baseball és Softball Egyesület főtitkára.

fotó: Érdi Baseball és Softball Egyesület

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email