torokbalint_lampas_keresztezodes_1

Alakul a lámpás kereszteződés a Törökbálinti úton

torokbalint_lampas_keresztezodes_1

Alakul a lámpás kereszteződés a Törökbálinti úton

Nem várt nehézségekbe ütköztek a beruházás során, de novemberre így is elkészülhet a megújult útkereszteződés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jól halad Érd egyik aktuális, ugyanakkor legnehezebb és legtöbb kihívást jelentő beruházása – írja Facebook oldalán Csőzik László polgármester.

Mint arról az ÉrdMost is rendszeresen beszámolt, a Törökbálinti út mentén most már jó ideje különféle átalakítások zajlanak. A munkálatok még 2022 tavaszán kezdődtek, aminek első szakaszában megépült egy körforgalom a Törökbálinti-Felsővölgyi-Tetőfedő utak kereszteződésében, valamint a Törökbálinti út burkolatát is felújították az új körforgalom és a Szövő utca közti szakaszon.

A második szakasz tavasszal kezdődött, melynek keretében a Törökbálinti út fennmaradó része, egészen a Iparos útig is új aszfaltot fog kapni, emellett pedig egy lámpás kereszteződést is létrehoznak a Folyondár-Törökbálinti-Szövő csomópontban.

Ahogy azt a városvezető bejegyzéséből megtudhatjuk, pillanatnyilag a lámpás kereszteződés és környékének a kialakítása zajlik. Egész pontosan most fejezik be a déli oldalon a támfal és a csapadékvíz-elvezetés kiépítését a Folyondár és a Tiszafa utcák határolta szakaszon, majd térnek át a túlsó oldalra.

A posztból kiderül az is, hogy a szakemberek komoly, előre nem látható nehézségekbe ütköztek a Folyondár és a Tiszafa utcák határolta szakaszon. Ez egyébként már a munkálatok megkezdése előtt is a beruházás érzékeny pontjának minősült. A kivitelező már akkor jelezte, hogy meg kell erősíteni a töltést a Tiszafa-Takács, illetve a Szövő-Folyondár utcák között, amit csak jelentős földmunkák és egy betontámfal kiépítésével lehet megoldani.

Ettől függetlenül, jelen állás szerint a kivitelező el tudja készíteni a munkát határidőre, vagyis novemberre.

A kereszteződésben a korábbiakhoz képest a legnagyobb változást kétségkívül a lámpás forgalomirányítás jelenti majd, de nem ez lesz az egyetlen újdonság.

Egyrészt a Szövő-Folyondár utcáknál a Törökbálinti úton mindkét irányban egy-egy balra kanyarodó sávot hoznak létre. Másrészt a fejlesztés részeként új gyalogátkelőhelyek, járda és buszmegállók is épülnek.

Fotó: Facebook/Csőzik László

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email