torokbalintiutprojektzaro2BA_230711.jpg

Búcsút vettek a munkagépektől

torokbalintiutprojektzaro2BA_230711.jpg

Búcsút vettek a munkagépektől

A Törökbálinti út egyik szakaszának építkezése most hivatalosan is lezárult.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Régóta várt Érd a Törökbálinti út felújítására, és arra, hogy körforgalom könnyítse a haladást a Felsővölgyi – Tetőfedő – Törökbálinti út kereszteződésében. Az önkormányzat évekkel ezelőtt pályázott forrásra az útrekonstrukcióhoz (a Szövő – Felsővölgyi szakaszt érintően), illetve a körforgalom megépítéséhez. 2017 októberében a Nemzetgazdasági Minisztériumtól zöld utat kapott a VEKOP-5.3.3-17-2017-00011 számú projekt.

A támogatási szerződést 2018 márciusában írták alá, az első kapavágásra azonban még várni kellett: a kivitelezési munkálatok négy évvel később kezdődtek meg, és idén május 31-ig tartottak. A beruházás az Építési és Közlekedési Minisztériummal közös konzorciumban valósult meg, 866 millió forint EU-s támogatásból – hangzott el a július 11-ei ünnepélyes projektzáró rendezvényen.

Ünnepélyes projektzáró rendezvényt tartottak július 11-én a Polgárok Házában (fotó: Balogh Alex)

Bő egy év alatt megépült a körforgalom, valamint a Törökbálinti út a körforgalomtól a Szövő utcáig. A kétsávos utat 192 méteren építették újjá, a a körforgalom 170 méteren  készült el.

Nagy figyelmet fordítottak egyes közművezetékek kiváltására és a vízelvezetésre, valamint a körforgalom öntözővezetékének kiépítésére – hiszen növényeket is telepítettek ide -, no meg a közvilágításra. És ne felejtsük el a gyalogátkelőket sem: a körforgalom mind a négy ágán zebrán közlekedhetnek a gyalogosok.

A körforgalom, még építés alatt (fotó: ÉrdMost archív)

Bár ez a fejlesztés idén tavasszal befejeződött, az építkezés folytatódik tovább. Egy másik projekt keretében megújul a Törökbálinti út az Iparos és a Folyondár utcák között is, ráadásul a Szövő – Folyondár – Törökbálinti út kereszteződésében lámpás kereszteződés épül, amit szintén nagyon várnak már az erre közlekedők. (Erről a beruházásról korábban itt és itt írtunk.) A munkálatok ezen a szakaszon idén márciusban kezdődtek, és előre láthatóan novemberig tartanak majd.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email