kanikula_nyar_forrosag_pixabay

Meglepetést okozott az időjárás, de a hőség velünk marad

kanikula_nyar_forrosag_pixabay

Meglepetést okozott az időjárás, de a hőség velünk marad

Tombol a forróság, péntektől lépett életbe a harmadfokú hőségriadó.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Derült égből villámcsapás – írja közösségi oldalán az Országos Meteorológai Szolgálat, reagálva arra, hogy az előrejelzésekkel ellentétben az országban sok helyen hajnalban eleredt az eső, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordult.

„Az előrejelző modellek többsége ezt a rendszer még Ausztriában feloszlatta, és hazánk területére már nem várt csapadékot. A határon kívül lévő összefüggő zivatarrendszer le is gyengült hajnalra, előterében (az osztrák-magyar határ közelében) viszont éppen elegendőek lettek a feltételek újabb zivatarok kialakulására, amelyek előbb az Észak-Dunántúlon haladnak fokozatosan kelet felé, majd reggelre a főváros környékét is elérhetik. Erre a forgatókönyvre relatív kicsi volt az esély”

– írják a bejegyzésben.

Pénteken délelőtt azonban a felhőzet felszakadozik és napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel. Délután legfeljebb néhol – az északnyugati, északi határvidéken – fordulhat elő zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, de zivatarok környezetében szélerősödés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 32 és 36 fok között alakul. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

 

A reggeli eső ellenére a kánikula marad és ahogy arról korábban beszámoltunk, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az országban. Ez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 25-27 fok körül, északkeleten 25 fok alatt várható.

Hétvégén napos idő várható kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. A következő napokban a maximum-hőmérséklet 32 és 38 fok között alakul.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email