_ALX4377

Ön szerint ki érdemelne díjat Érden?

_ALX4377

Ön szerint ki érdemelne díjat Érden?

Augusztus végéig bárki megoszthatja a saját javaslatát az október 23-ai városi kitüntetések kapcsán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Már csak egy hónapjuk maradt az érdieknek, hogy összeszedjék a gondolataikat és névötleteikkel segítsék a önkormányzatot. Ezúttal abban a kérdésben adhatunk tanácsot, hogy kik kapják meg a különféle városi díjakat október 23-án.

Ahogy az utóbbi esztendőkben szokássá vált, nemzeti ünnepekken a városvezetés különféle elismeréseket ad át az arra érdemes érdieknek. Így van ez március 15-én, augusztus 20-án, valamint október 23-án is. Most ez utóbbi apropóján várják a lakosok véleményét, javaslataikat.

Persze ez nem azt jelenti, hogy bárkinek, bármiért díjat adhatunk, hiszen a keretek adottak. A város honlapján megjelent felhívás pontos tájékoztatást ad a részletekről, de a lényeget az alábbiakban mi is kiemeltük.

2022. október 23-án Sztasákné Nagy Gabriella, a Családok Átmeneti Otthonának szakmai vezetője kapta az Érd Város Szociális Munkájáért Díjat

Az Érd Város Életmű Díja annak adományozható, akinek több évtizeden át végzett kimagasló közösségi, tudományos, művészeti, kulturális életműve, valamint egyéb területen végzett tevékenysége példaként állítható a város közössége elé.

Az Érd Város Közéletéért elismerés azoknak a civil szervezeteknek és személyeknek adományozható, akik a legtöbbet teszik Érd lakosságáért, a város kulturális, történelmi és egyéb értékeinek megóvásáért. Az elismerés adományozható továbbá azoknak, akik a társadalmi, közösségi élet építésében, működtetésében kiemelkedő eredményeket érnek el, tevékenységükkel hozzájárulnak a város pozitív arculatának kialakításához.

Az Érd Város Szociális Munkájáért Díj adományozható a város szociális ellátása érdekében végzett példaértékű munkát, valamint az elesettek gondozásában kifejtett kiemelkedő tevékenységet végző személyek, közösségek részére.

Az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díj adományozható mindazoknak a személyeknek és közösségeknek, akik Érd Város közbiztonsága és tűzbiztonsága fejlesztésének érdekében kiemelkedő munkát folytattak, valamint megelőző és nevelő tevékenységükkel hozzájárultak a város közbiztonságának és tűzvédelmének fokozásához.

Szintén az október 23-ai városi ünnepségen adják át az Érdi Építészeti Nívódíjat és az Év Rendőre Díjat, de ebben a két kategóriában a civilek nem élhetnek javaslattal.

Az Érd Város Közéletéért elismerést 2022 októberében a Brunczvik-házaspár vehette át

Nagyon fontos, hogyha eszükbe jut egy arra érdemes személy, akkor ne csupán a nevét írják meg, hanem hosszabb-rövidebb indokolásban fejtsék is ki, miért épp rá gondoltak. Mindemellett pedig az illető elérhetőségét is csatolják.

A kitüntetendő személyekre vonatkozó javaslatokat dr. Csőzik László polgármesternek címezve, elektronikusan aláírva vagy papír alapon aláírva és szkennelve a dij@erd.hu e-mail címre kell elküldeni 2023. augusztus 31-ig.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email