halászléfőző verseny

A halászléfőző verseny, amivel mindenki nyert

halászléfőző verseny

A halászléfőző verseny, amivel mindenki nyert

Szülinapi zsúrnak is beillett volna a Duna-parti bajnokság.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tikkasztó hőség ellenére is megtelt vasárnap délelőtt a Duna-part az óvárosi Molnár utcában. Közel százan jöttek el nézőként vagy versenyzőként az Érd és Környéke Horgászegyesület halászléfőző versenyére. Az évente megrendezett program ezúttal magában is ünnepinek számított, hiszen az egyesület idén lett 40 éves – ennek megfelelően szabályos kis szülinapi zsúr fogadta a vendégeket, a Pataki cukrászda által felajánlott óriás tortával, csónakázó programmal, a gyerekeket szórakoztató bohóc előadásával.

Érkezésemkor Berényi Andrásnét, vagyis Zsóka nénit, az egyesület elnökét kerestem, ám ő éppen a kiérkezett rendőrökkel egyeztetett. A járőrök riasztására azért volt szükség, mert néhány fiatal a parton pihente ki a tegnapi buli fáradalmait – egyikük majdnem félmeztelenül aludt és, és nem a póló hiányzott róla. „Idehozzuk csónakázni a kicsiket, aztán ezt látják” – magyarázta az intézkedést Zsóka néni, miközben egy tagbaszakadt, taktikai mellényes rendőr próbálta magához téríteni a megfáradt strandolót.

A vis maior helyzet elhárítása után rátérhettünk a verseny részleteire. Mint Zsóka nénitől megtudtunk, idén hat csapat nevezett a megmérettetésre: az egyesület versenyzői mellett családok indultak, sőt egy baráti autós szervezet, a Traburg Klub is – a klubelnök, Skripeczy Tünde büszkén mutatta a sátrukban kiállított, alaposan kifestett Trabant-motorháztetőt. Az ünnepség különlegessége nem csak a kerek évforduló volt, hanem a fogások változatossága. Idén indulhatott először más típusú halétel a halászlevek mellett, a zsűri asztalára így az egzotikumnak számító afrikai feketeharcsa töpörtyű is felfért.

Az öttagú zsűri – melynek elnöke Csőzik László polgármester volt – hosszas és elmélyült kóstolgatás után döntött a díjazottakról. Az értékelés során szempont volt a fogás színe, külleme, zamata és illata is. „Nagyon nehéz helyzetben vagyok, ezek mind finomak”– szabadkozott Csőzik, ám húsz perc múlva megszületett az eredmény.

Az első helyezett, halászlevével győző Balassa-Juhász-Varga formáció lett – ők többek között pecabotot, Martini-pezsgőt nyertek  – a 2. helyen az Érdi Kávégép Service csapata végzett, a 3. helyezéssel járó jutalmat pedig az Adri-csapat vitte el. Tálalási különdíjat kapott az AAmúr csapat is, így az indulók többsége nem maradt jutalom nélkül.

Az önkormányzat által is támogatott programot lovas kocsis minitúra színesítette, aki pedig kívánta, megkóstolhatta a nem díjnyertes, de annál nagyobb kondérban fővő közös halászlevet is.

A rendezvényt baráti hangulatú tombolaverseny zárta, amin kis híján minden résztvevő nyert valamit. A  halászléfőző verseny így tényleg a győztesek programja volt, de mindenekelőtt olyan vidám, családias hangulatú rendezvény, ahonnan senki sem ment el rossz szájízzel.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email