hibabejelentő-jpg-jarokelo

Nyitott szemmel Érden: itt a közterületi hibabejelentő – videó

hibabejelentő-jpg-jarokelo

Nyitott szemmel Érden: itt a közterületi hibabejelentő – videó

A hivatali útvesztők helyett a közösség segíthet megoldani a bajt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Járókelő.hu weboldal egy közterületi hibabejelentő oldal, amely segít a városlakóknak abban, hogy bejelenthessék a kátyúkat, leszakadt szemeteseket, lekopott zebrákat, összetört megállókat, az elhagyott autókat és sok más problémát, amelyet közterületen tapasztalnak.

Érd vonatkozásában is működik az oldal, helyben öt önkéntes figyeli a beérkező jelzéseket a város közterületeit illetően. Balla Imre önkormányzati képviselő szintén a helyi önkéntesek csapatát erősíti.

„Amikor indult a Járókelő, akkor bementünk a hivatalba, hogy ezt szeretnénk itt helyben csinálni, hiszen egyablakos ügyintézést tesz lehetővé ott, ahol erre amúgy nem lenne lehetőség. A lakos beküldi a tapasztalt problémát, mi pedig továbbítjuk a megfelelő intézménynek”

– mesélt a kezdetekről Balla Imre.

Az Érd FM 101.3 reggeli műsorában kiderült, hogy az illetékes hivatalok között vannak olyanok, amelyekkel hatékony az együttműködés, de sajnos vannak rossz tapasztalatok is. Balla kiemelte, hogy az Érdi Városgazdával kifejezetten jó kapcsolatot ápolnak, a hozzájuk tartozó ügyek többsége megoldással zárul.

Az épp folyamatban lévő ügyeket figyelemmel kísérik, egyes vitás helyzetekben pedig akár a Járókelő Közhasznú Egyesület ügyvédei is segítenek a megoldásban. Sokszor előfordul az is, hogy nem történt visszajelzés, de a bejelentett problémát rövid időn belül megoldotta az illetékes hivatal – tette hozzá.

Az ügyek megoldásában nagyon sokat segíthetünk azzal, ha jelezzük a problémát, hiszen az illetékesek gyakran nem is tudnak róla. De az is előfordul, hogy nincs kapacitásuk azok feltérképezésére, így valósul meg a „több szem többet lát” elv.

A folyamat amúgy egyszerű, hiszen meg kell tenni a bejelentést az adott üggyel kapcsolatban, amelyet az önkéntesek ellenőriznek, ezt továbbítják az illetékesnek, akinek a törvény értelmében 30 naptári napon belül kell reagálni erre. Később a bejelentő értesíti a jarokelo.hu oldalt a megoldást illetően.

Ha az illetékes nem válaszol, vagy nem keresi a megoldást, a nyilvánosság és a közösség ereje segíthet, hogy közösen cselekvésre bírják. A Járókelő blogjai, social media bejegyzései, sajtókapcsolatai révén igyekszik felhívni a figyelmet a problémás ügyekre.

Többek között térképes felületen is lehet tájékozódni arról, hogy Érden hol jelentettek problémát, ITT pedig a már beérkezett bejelentések között is lehet nézelődni.

forrás: jarokelo.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email