kezilabda

Izgalmas első félidő után vesztes búcsú az arénától – videó

kezilabda

Izgalmas első félidő után vesztes búcsú az arénától – videó

Szezonbeli utolsó hazai bajnokiján alulmaradtak az érdi női kézilabdázók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd szerezte az első gólt a Siófok elleni mérkőzésen a női kézilabda NB I. 25. fordulójában. A házigazda 2-1-nél is vezetett, 4-4 után viszont már csak a siófokiak áltak nyerésre. Ennek ellenére többször is partiban volt a vendéglátó a jóval esélyesebb ellenfelével szemben. A korábban Érden is kézilabdázó Debreczeni-Klivinyi Kinga találatával három góllal, 8-5-re is vezetett a Siófok, ellenben a 22. percben Fekete Bozsana által egyetlen gólra, 12-11-re zárkózott a pályaválasztó.

Az egyenlítés ugyan elmaradt, de a félidőben utolsóként betaláló Gerháth Kincső jóvoltából 18-16-ra ment „csak” a Balaton-parti együttes harminc perc játék után, vagyis még semmi sem dőlt el.

A második félidőt kilencperces gólcsenddel kezdte Simics Judit alakulata, ugyanakkor a másik oldalon hat(!) gól is született egymás után. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy három kiállítás miatt szinte folyton emberhátrányban kézilabdázott az Érd. A folytatásban nagyot küzdve ismét felzárkózott két gólra a házigazda, az 50. percben 26-24 volt az állás. Az utolsó tíz percben ismét szétnyílt az olló a két fél között, aminek 33-26-os siófoki győzelem lett a végeredménye.

Az Érd tehát vereséggel búcsúzott saját pályájától. Az utolsó fordulóban, május 27-én a Vác otthonában lép pályára az együttes, azon a találkozón pedig nem csupán a szezontól, hanem az NB I-től is elköszön a többszörös magyar bajnoki bronzérmes gárda.

Női kézilabda NB I., 25. forduló
Érd – Siófok KC 26-33 (16-18)
Érdi gólok: Gerháth 8, Dávid-Azari 5, Fekete, Sztankovics 4-4, Kopecz 3, Paróczy, Ábrahám 1-1.

Fotó: Balogh István/archív

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email