azul_tarsasjatek_2

Tudta? A könyvtárból már társasjátékot is kölcsönözhet

azul_tarsasjatek_2

Tudta? A könyvtárból már társasjátékot is kölcsönözhet

Lassan egy éve, hogy az érdi könyvtár elindította a szolgáltatást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy arról az ÉrdMost is beszámolt, egyedülálló lehetőséget kínál tavaly nyár óta az érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár felnőttkönyvtári részlege, ugyanis a könyvek mellett már közel 100 féle társasjátékot is ki lehet kölcsönözni. Az Érd FM a lassacskán egy éve létező szolgáltatás tapasztalatairól kérdezte az intézmény igazgatóhelyettesét, Sirhánné Varga Lillát.

Mint elmondta, a covid-járvány idején jutott eszükbe, hogy társasjátékokkal is lehetne bővíteni a kínálatot, ami az eddigiek alapján jó döntés volt, hiszen havonta átlagban 30-40, de például decemberben közel 150 alkalommal adták ki valamelyik játékot. A gyűjtemény igen szerteágazó, de a legnépszerűbbek a stratégiai társasjátékok, miként az önismereti, fejlesztő játékok is nagyon mennek.

IDE KATTINTVA A JÁTÉKOK TELJES LISTÁJÁT MEGNÉZHETI.

Egyszerre, egy olvasójegyre 2 darab játékot, és 2 hétre lehet kivenni. A kölcsönzésért külön nem kell fizetni, pusztán egy érvényes felnőttkönyvtári tagsági szükséges. Ennek kapcsán az igazgatóhelyettes elárulta, 14 éves kortól már be lehet iratkozni a felnőtt részlegbe, azonban társasjátékot 16 éves korig csak felnőtt jelenlétében adnak ki.

Aki viszont késve viszi vissza a játékokat, annak késedelmi díjat számolnak fel, ami naponta 500 forint. Ugyanakkor három nappal a lejárat előtt mindenkit értesítenek, ezért ritka a csúszás. A kölcsönzés további részleteiről ITT TÁJÉKOZÓDHAT.

A szimpatikus játékokat a fentebbi linken keresztül online is le lehet foglalni, de természetesen e-mailben és telefonon is előjegyeztethetünk.

Sirhánné Varga Lilla hozzátette, szívesen fogadják az ajánlásokat, hogy milyen játékokkal bővítsék a kínálatot, illetve örömmel veszik azt is, ha valaki a könyvtárnak ajándékozza a megunt, de jó állapotú társasjátékát.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email