erd-polgarokhaza-jpg-erdmost

Érd az egyik legsikeresebb város, papír is van róla – videó

erd-polgarokhaza-jpg-erdmost

Érd az egyik legsikeresebb város, papír is van róla – videó

Ez a mi városunk, ahol jó élni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szabad Európa online újság a minap tette közzé a Modern Városok Programot elemző cikkét, amiből kiderül, hogy a kormány által még 2015-ben elindított fejlesztési program megvalósításában Érd az élmezőnyben szerepel, ugyanis mostanáig az eltervezett beruházások 75 százalékát sikerült megvalósítani.

Ezzel pedig a 100 százalékos Nyíregyháza mögött, és a szintén 75 százalékos Péccsel holtversenyben a második helyen áll. És mint azt a szerző megjegyzi, valószínűleg ott is fog maradni, hiszen programnak minden bizonnyal vége, ahogy arról Lázár János építési és beruházási miniszter nemrégiben beszélt.

forrás: Szabad Európa

Orbán Viktor 2015. július 3-án járt Érden, hogy aláírja az ezzel kapcsolatos megállapodást, ami konkrétan egy öt évre szóló, összesen 40 milliárd forintos fejlesztési programot jelentett.

Akkor számos beruházásnak a terve elhangzott, mint például egy 200 hektáros ipari park kialakítása, egy új rendőrkapitányság felépítése, de bíróság és ügyészség, illetve egy szakképzési centrum létrehozása is az elképzelések között szerepelt. A miniszterelnök kijelentette, hogy itt működik majd az oktatásirányítási rendszer központja, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Továbbá átadnak egy állami tulajdonban levő volt katonai bázist, ami szabadidőpark lesz.

Emellett építenek majd új középiskolát, óvodát, egy 24 tantermes általános iskolát, sportcentrumokat, valamint felújítják és kibővítik a Batthyány sportiskolát is. Miként egy kerékpárútrendszer építéséről is felvetette.

Orbán úgy fogalmazott, az oktatás-infrastruktúra, az óvodai rendszer átalakítása, a város sportlétesítményeinek létrehozása és felújítása, a mostaninál egészségesebb településszerkezet létrehozásával Érd egy szervesen felépült város benyomását fogja kelteni.

 

A fejlesztések többsége meg is valósult az elmúlt évek során, vagy folyamatban van éppen, amit a Szabad Európa kutatása is megerősít.

A teljes listát IDE KATTINTVA tudja megnézni.

A online hírportál cikkéről egy Facebook bejegyzésben Csőzik László, Érd jelenlegi polgármestere is megemlékezett. Mint írja, büszke rá, hogy alpolgármesterként már ő is közreműködhetett abban, hogy Érd megyei jogú várossá válhasson 2005-ben. „Ez volt az akkori ciklus legnagyobb politikai-diplomáciai sikere”, fogalmaz Csőzik.

A városvezető hozzátette, „ez azért is fontos, mert a Modern Városok Program kizárólag a megyei jogú városoknak szól, így ha nem emeljük erre a rangra Érdet, akkor egy fillért sem kaptunk volna, hiszen „csak” ez a 23 város volt jogosult pénzt kapni a 3500 milliárdos keretből”.

Csőzik László egyúttal azt is megemlíti, hogy amikor néhány hete az MVP-t felügyelő Építési Minisztériumban járt, akkor „határozottan kérte”, hogy a kormány indítsa el a Modern Városok Program egy újabb szakaszát. Mert, mint mondja, „a hazai települések jelentős többsége nem rendelkezik annyi saját bevétellel, hogy ilyen léptékben fejlesszen”.

„Márpedig Érdre ráférne egy újabb forduló, aki itt él, tudja: jelentős a lemaradás például az útépítésben, de szeretnének új vásárcsarnokot és egy teljesen új, modern, megyei jogú városhoz méltó kulturális központot is építeni. Mi több, szóba jöhetne egy új termálfürdő is” – zárta sorait a polgármester.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email