t. danny

Egy piknik, ahol tombolni is lehet

t. danny

Egy piknik, ahol tombolni is lehet

Ezrek buliznak Érd talán legnépszerűbb fesztiválján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Totyogó kisfiú nézte csodálkozva a felette lebegő, csillámló buborékóriást. Bele is bújhatsz –ajánlgatta neki a „Bubimester”, de ő már tovább is bukdácsolt a karikadobáló mutatványos felé. Így, békebeli hangulatban, cirkuszi külsőségek között startolt az Érdi Piknik fesztivál második napja. A Földrajzi Múzeum kertjében gyerekek kergetőztek vagy barátkoztak mentett kutyákkal az Érdi Civil Állatmentők sátránál – a gesztenyefák árnyékában több család is ráérősen ebédelt.

Az akkor épp üres színpadot leszámítva semmi nem utalt rá, hogy már péntek este is óriási buli volt a múzeumkertben:  legalább 2500-an tombolhattak T. Danny, később pedig Wannabe fellépésére.

A változó időjárás ellenére sokkal többen jöttek el már az első napon is, mint amire számítottunk –mondta az Érd Most-nak a programot szervező Wolf Katalin, a Szepes Gyula Művelődési Központ vezetője.

Hozzátette, bízik benne, hogy a szombat este fellép Brains is megtölti majd a nézőteret, a vasárnap csúcspontját jelentő Wellhellóra pedig már elővételben is 1200 jegy kelt el. Az Érdi Piknik, napi látogatottságát és a nívós fellépőket tekintve nagy piaci fesztiválokkal versenyezhez, ám a helyszínen is csak 2500 forintos jegyár emlékeztet rá: itt egy városi örömrendezvényről van szó, ahol a lényeg, hogy az érdiek jól érezzék magukat, a rendezvény pedig legalább önmagát el tudja tartani a bevételekből.

Szombat délután fél öttől a háromszoros Fonogram-díjas Kovácsovics Fruzsina lépett fel a városi pikniken: a Csillag születik vetélkedőből is ismert énekesnő csapatával a gyerekeket táncoltatta meg. Kedves, életigenlő dalait, népdalfeldolgozásait tucatnyi kicsi énekelte vele az első sorból, akik lelkesen táncoltak, ugráltak az énekesnővel együtt, legalább egy órán át.

„Ez már a sokadik érdi fellépésem, de ezúttal is nagyon jól éreztem magam. Nagyon aranyosak voltak a gyerekek, és profi a hangtechnika, ami nekem fontos szempont” – mondta az Érd Most-nak.

Kérdésünkre felidézte: már tíz éve tart gyermekeknek szóló koncerteket, és bár sokat készül a fellépésekre,  sokkal tisztább közegnek érzi ezt, mint a média és a szórakoztatóipar világát. Nagyon megterhelő volt a figyelem középpontjában, a bántó megjegyzések fókuszában lenni, a szakmában pedig sok olyan erkölcstelen, gonosz dologgal szembesültem, amit egy fiatal felnőttnek talán nem kellene megélnie – jegyezte meg.

Fruzsinát a koncert után valóságos kis rajongóhad várta a színpad mellett: gyerekek és szüleik álltak az énekesnő mellé, egy közös szelfi erejéig.

Este nyolckor azonban már egy jóval nagyobb rajongótábor gyülekezett, a Brains koncertjére várva. A patinás drum and bass banda komoly tömeget vonzott a múzeumkertbe, és frontemberük, Kéri András vezetésével rögtön be is bizonyították, hogy a csapat közel harminc éves múltja ellenére még bőven van bennük energia. Slágerszámaikkal, mint az Ezt szeretem-mel vagy a Blazing-gel pillanatokon belül megtáncoltatták a közönséget,  a szombat este pedig újabb teltházat hozhatott.

 

Szöveg: Koncz Tamás, Képek: Balogh Alex (Brain-fotó: Koncz Tamás)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email