varositabor1-jpg-erdmost

Vár a nyár az érdi napközis táborban

varositabor1-jpg-erdmost

Vár a nyár az érdi napközis táborban

Csütörtökön a nyári táborról is dönt a közgyűlés. Mutatjuk, még miről...

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén is lesz városi napközis tábor a 7-12 éves gyerekeknek, június 26-tól augusztus 18-ig. A tervezetet csütörtökön tárgyalja a közgyűlés. Az előterjesztés szerint idén is a Bolyai iskolában, illetve a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében rendezik meg a tábort, amelynek teljes térítési díja a javaslat szerint heti 15 ezer forint gyermekenként. Ebben benne van a napi háromszori étkezés és a programok költsége is. A szociálisan rászoruló gyermekek kedvezményben részesülnek, ezt a szülőnek igényelnie kell.

A jelentkezésnél az érdi gyermekek előnyt élveznek, de ha maradnak szabad helyek, várják a máshonnan érkező diákokat is. Nekik 40 ezer forintot kell fizetniük hetente.

A nyári tábor méltán népszerű, tavaly nyáron 485 gyermek üdült itt, ami 99 százalékos kihasználtságot jelentett. A szakmai programot idén is a Szociális Gondozó Központ biztosítja, a pénzügyi-gazdasági feladatokat az Intézményi Gondnokság látja el.

A nyári napközis táboron kívül több mint húsz javaslatot, beszámolót tűz napirendre Érd képviselő-testülete.

Meghallgatják a tűzoltóság, a polgárőrség, a Volánbusz Zrt., valamint a szakorvosi rendelő beszámolóit a 2022. évi tevékenységükről, és szavaznak a Szociális Gondozó Központ, a Pöttöm Sziget Bölcsőde, illetve az Érdi Galéria tavalyi munkájáról szóló beszámolókról.

Döntenek a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társuláshoz történő csatlakozásról, és arról, hogy a város együttműködik az Érdi Horvát Önkormányzattal egy bölcsődeépítési pályázat benyújtásában.

A projekt úgynevezett RRF-pályázat forrásából valósulna meg. Ennek keretében nyújt az EU segítséget a tagállamoknak a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére. Azért a Horvát Önkormányzat nyújtja be a pályázatot, mert Érd városa korábban már nyert forrást bölcsődeépítésre ugyanebből az RRF-keretből, így nem pályázhat újra.

Ez az intézmény a Burkoló utcában épülne meg, önkormányzati telken. Ha sikeres lesz a pályázat, a projekt 2023. szeptemberében indulhat, a befejezés 2025. június 30. lenne az előterjesztés szerint.

Az érdi bölcsődefejlesztésekről itt írtunk korábban.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email