marikaneni2_230412.jpg

Új otthonba költözik Marika néni és János bácsi

marikaneni2_230412.jpg

Új otthonba költözik Marika néni és János bácsi

Két hét múlva új élet várja a beteg, idős házaspárt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden kapta Marika néni a jó hírt, hogy férjével április 20-a után költözhetnek a Topoly utcai idősotthonba. Az idős asszony és súlyos beteg férje kilenc év után elhagyhatja az albérletet. Új otthonukban könnyebb lesz majd János bácsi ápolása is, hiszen a lakók állandó felügyelet alatt állnak. Érthető hát Marika néni izgalma, számolja a napokat, miközben a holmijai között válogat. Komoly döntést kell hoznia: mi az, amit magával visz majd az új otthonába, és mi az, amit hátrahagy.

Mint arról a minap az ÉrdMost beszámolt, Földi János és felesége, Marika nehéz helyzetbe került. Csupán két napra való tüzelőjük maradt, és segítség nélkül nem élték volna túl a fagyos éjszakákat. Cikkünk nyomán nagyot fordult a világ Marika néniék körül. Az érdiek ismét bebizonyították emberségüket. Azonnal az idős pár segítségére siettek, többen is felhasogatott tűzifát vittek a házához és be is hordták. De volt, aki élelmiszert, gyümölcsöt vásárolt a számukra, amit nem győznek megköszönni.

Csőzik László polgármester is ellátogatott az idős házaspárhoz, ahogy a Szociális Gondozó Központ munkatársai is. Marika néni ígéretet kapott arra, hogy beteg férjével együtt minél hamarabb beköltözhet az érdi idősotthonba (erről itt írtunk).

„Nagyon sok munkám lett hirtelen, sírdogáltam is délelőtt. Orvosi vizsgálatokra kell mennünk, pakolni, szortírozni, és nem is tudom, mihez fogjak hamarjában” – árulta el az ÉrdMostnak Marika néni. Aki minden nehézség ellenére nagyon boldog, hogy az otthonban egy szobába kerülhet a férjével, János bácsival.

„Harmadik éve, hogy beteg, és egyre nehezebb… – utal János bácsi állapotára. – Beszélünk, beszélünk, mondok neki dolgokat, de két perc múlva már nem tudja, miről volt szó. Mikor szóltam, hogy költözünk, ártatlan arccal kérdezte: miért, hova akarsz menni?” – mesélte Marika néni.

 

 

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email