marikatuzelo_230404.jpg

Tenyerükre emelték az érdiek Marika nénit és János bácsit

marikatuzelo_230404.jpg

Tenyerükre emelték az érdiek Marika nénit és János bácsit

Megmozdult a város, megmentették az idős házaspárt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bebizonyosodott, hogy Érden számtalan jóérzésű ember él, aki, ha kell, azonnal segít a bajbajutottakon. Nekik köszönhetően a hányatott sorsú Marika néni és férje, János bácsi immár nyugodtan hajthatja álomra a fejért, nem fenyegeti őket többé se fagyhalál, se éhezés, sőt, végleg megoldódott a lakhatásuk is.

Több százan olvasták az ÉrdMost cikkét, melyben a kiszolgáltatott helyzetbe került házaspárról, Marika néniről és János bácsiról írtunk. Azóta rengeteg felajánlás érkezett hozzájuk, olvasóink tűzifát, élelmiszert küldtek nekik. De rögtön ugrott a városvezetés is, teljesítették Marika néni titkos kívánságát: elintézték, hogy férjével hamarosan ugyanabba az időseket ellátó otthonba, ugyanabba a szobába költözhessenek.

„Az önkormányzatunk által fenntartott Szociális Gondozóközpont is rögtön cselekedett – írta Csőzik László polgármester a Facebook oldalán. – Hatalmas élelmiszeradományt állítottak össze, és megoldották, hogy néhány héten belül, még az albérletük szerződésének lejárta előtt beköltözhetnek a Topoly utcai Időseket ellátó központba… Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy egy ilyen fantasztikus város polgármestere lehetek.”

Az ÉrdMost megkereste a jó hír kapcsán Marika nénit, aki alig akarta elhinni, hogy ekkora szerencse érte őt és a férjét. Nem győzött hálálkodni az érdieknek a segítség miatt.

„Bajban voltam, és csak egy kis tűzifát szerettem volna kapni. Nagyon-nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített!” – sóhajtotta a sírástól elcsukló hangon Marika néni, aki nem is gondolta, hogy ennyien megmozdulnak a megsegítésükre. Mint mondja, kirakták volna őket az utcára, de hála az érdiek jóságának, erre nem kerül sor.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email